reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Innodisk nabízí 2x Ethernet do slotu M.2

9.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Innodisk nabízí 2x Ethernet do slotu M.2
Společnost Innodisk nám dává další možnost využití slotů M.2 na moderních základních deskách. Určeny jsou především pro SSD s rozhraním SATA či PCI Express, ovšem nyní máme pro ně také světově první LAN karty.
Sloty M.2 máme dnes spojeny především s SSD a především s těmi výkonnými, která pracují s rozhraním PCI Express. M.2 ale podporují také rozhraní SATA 6 Gbps pro připojení pomalejších SSD, ovšem Innodisk využije pro připojení nových karet EGUL-G101 a EGUL-G201 další rozhraní, a to USB 3.0.





EGUL-G101 a EGUL-G201 se od sebe liší prostě v tom, že první nabídne jen jedno gigabitové ethernetové rozhraní a druhé dvě, přičemž ta může i spojit dohromady ve dvou režimech - buď jedno bude fungovat jako hlavní a druhé jako záložní, nebo se obě spojí v režimu Link Aggregation, aby mohla poskytnou teoreticky až 2 Gb/s.

V obou případech jde ale o stejný plošný spoj velikosti 22 x 60 mm. K provozu na moderních operačních systémech Windows a Linux nebudeme potřebovat ovladače a výrobce také slibuje robustní design s ochranou proti elektrostatickým výbojům (až 15 kV) a proudovým rázům (až 2 kV) a rovněž pozlacené kontakty. Samotné desky nesou pouze headery pro připojení koncových portů RJ-45, přičemž dle zprávy jsou k dispozici dceřiné desky pro různé systémy, které jsou tedy z tohoto důvodu v podobě volitelného příslušenství.

EGUL-G101 a EGUL-G201 Dual Gigabit Ethernet Module mají okamžitou dostupnost.

Zdroj: TZ Innodisk
reklama