reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Innodisk připravil své první průmyslové nanoSSD

23.5.2013, Jan Vítek, aktualita
Innodisk připravil své první průmyslové nanoSSD
Innodisk ohlásil, že na trh uvolnil světově první zařízení typu nanoSSD s rozhraním SATA, která jsou určena především pro nasazení v průmyslu. V porovnání s klasickým 2,5" SSD zabírají jen jedno procento velikosti, přičemž jejich konkrétní...
Innodisk ohlásil, že na trh uvolnil světově první zařízení typu nanoSSD s rozhraním SATA, která jsou určena především pro nasazení v průmyslu. V porovnání s klasickým 2,5" SSD zabírají jen jedno procento velikosti, přičemž jejich konkrétní rozměry jsou 16 x 20 x 2 mm a hmotnost jen 1,5 gramu.





Podporují přitom rozhraní SATA 6 Gbps a jejich kapacita se pohybuje od 4 do 64 GB. Kompatibilita je zajištěna se systémy založenými na procesorech x86 i ARM a cestu si mají najít především do vysoce integrovaných řešení, tabletů, telefonů a malých notebooků, ve všech případech tedy má jít o podnikové verze.

Co se týče výkonu, pak zákazníci se mohou těšit na rychlost čtení až 480 MB/s a zápis 175 MB/s, což je na zařízení velikosti paměťové karty velmi slušné, zvlášť když si představíme, že bude k dispozici u zařízení velikosti mobilu. Design odpovídá standardu JEDEC MO-276 a Innodisk plánuje tato svá nová zařízení využít na svých SATADOM typu disk on module.

Nechybí v nich ani tepelný senzor, jenž může monitorovat, zda se SSD pohybuje v povoleném teplotním rozmezí, které je od -40 °C do 85 °C. Dle MIL-STD-810F/G také nabízí funkci rychlého vymazání uložených dat. A samotný Innodisk k nim ještě dodá možnost využití nástroje iSMART, jenž dokáže v grafu ukázat opotřebení buněk, díky čemuž bude dost času na naplánování výměny.

Zdroj: techPowerUp
reklama