reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Devil's Canyon doplní výroční odemčené Pentium

23.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Intel Devil's Canyon doplní výroční odemčené Pentium
Procesory Intel Haswell Refresh mají být na trhu již brzy doplněny zajímavějšími kousky, které známe pod označením Devil's Canyon jako procesory vhodné především pro přetaktování. Ty však doplní také výroční model Pentia.
Procesory Intel Pentium letos tedy slaví již dvacet let a výročním modelem se má stát Pentium G3258. Ten má oficiálně vstoupit na trh na začátku června, na který se chystá další ročník veletrhu Computex. Čínský server VR-Zone již přinesl screenshot z utility CPU-Z, která ukazuje vlastnosti tohoto výročního procesoru.





Název procesoru je uveden sice špatně, ale ve specifikacích je již správné označení G3258. Procesor je vybaven dvěma jádry na 3,2 GHz a grafickým jádrem s 10 shaderovými jednotkami. TDP je přitom 53 W, takže základní specifikace jsou naprosto stejné jako u procesoru Pentium G3420. Nicméně nový G3258 podporuje základní desky s čipovými sadami 8 Series i novými 9 Series a především bude mít odemčený násobič, takže bude vhodný pro přetaktování. To z něj dělá velmi zajímavý procesor a je jen otázkou, na jaké frekvenci bude schopný pracovat.

Na druhou stranu jde stále o levné Pentium, takže se nedočkáme technologií jako Hyperthreading, Turbo Boost, VT-d, AES či AVX instrukcí. Cena bude stanovena na 80 USD.

Co se týče procesorů Devil's Canyon pak zde se nic nemění. Na trh přijde jednak Core i5-4690K se základní frekvencí 3,5 GHz a turbem 3,9 GHz, čtyřmi jádry bez Hyperthreadingu, 6 MB L3 cache a 88W TDP. A pak tu bude také Core i7-4790K s frekvencí 4 až 4,4 GHz, rovněž čtyřmi jádry, ovšem s Hyperthreadingem a 8 MB L3 cache. TDP je stejné a oba tyto procesory přijdou rovněž s odemčeným násobičem. Veškeré informace bychom se měli dozvědět již 2. června, kdy mají být představeny veřejnosti.

Zdroj: Hexus.net
reklama