reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel odhalil další generaci SoC: Bay Trail

12.9.2013, Jan Vítek, aktualita
Intel odhalil další generaci SoC: Bay Trail
O chystaných 22nm Tri-gate čipech Bay Trail architektury Silvermont samozřejmě víme již delší dobu a nyní tak tato nová SoC konečně přichází na trh a zasáhnou nejen do rodiny Atomů, ale také Pentium a Celeron. Určeny totiž budou pro počítače...
O chystaných 22nm Tri-gate čipech Bay Trail architektury Silvermont samozřejmě víme již delší dobu a nyní tak tato nová SoC konečně přichází na trh a zasáhnou nejen do rodiny Atomů, ale také Pentium a Celeron. Určeny totiž budou pro počítače typu dva v jednom, v mobilních PC i v desktopech. Svou cestu si také již našly do firem AAVA, Acer, ASUS, Dell, Lenovo, Toshiba a dalších, o nichž se tak brzy dočkáme nových produktů.





Pro tablety budou určeny nové Intel Atom řady Z3000 (Bay Trail-T), jež Intel označuje za dosud nejvýkonnější tabletová SoC. Určeny budou pro systémy Android i Windows 8.

Atomy řady Z3000 slibují až 10 hodin výdrže na baterie, technologii Intel Burst 2.0 a výkon 4 jader pro stejný počet vláken, přičemž ta budou mít po ruce 2MB L2 cache. Výsledná zařízení mají mít tloušťku 8mm a hmotnost kolem 0,5 kg, ale to bude velmi záležet na použitém displeji (od 7" do 11,6"). Ceny tabletů mají začínat na 199 USD.

Intel také ohlásil 64bitová SoC na příští rok, jež mají přinést především firemní aplikace a kvalitní zabezpečení (Intel Identity Protection Technology (IPT) s PKI).





Vedle Atomů pak přicházejí na řadu také nové Intel Pentium a Celeron, čili Bay Trail-M a Bay Trail-D. Montovat se budou do počítačů typu „dva v jednom“, notebooků, desktopů a systémů all-in-one, jež budou mít společné jedno - zařadí se mezi systémy sektoru entry-level.

Bay Trail-M přijdou ve verzích Intel Pentium N3510 a Intel Celeron N2910, N2810 a N2805 pro počítače dva v jednom, kde řady Pentium N300 a Celeron N2000 slibují výkonnou grafiku a možnost pasivního chlazení i v zařízeních s tloušťkou 11 mm a hmotností 1 kg. Cena notebooků má začínat na 199 USD, dotykový displej jejich cenu zvedne o 50 USD a typ dva v jednom bude začínat na 350 USD.

Bay Trail-D se zatím skládá ze třech SKU, a to Intel Pentium J2850, Intel Celeron J1850 a Intel Celeron J1750. Jedná se o nejmenší procesory této značky určené pro desktopy a tyto bude také možné chladit pasivně. Cena bude začínat na 199 USD.

Zdroj: TZ Intel
reklama