reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel potvrdil problémy s novými čipsety a chystá nápravu

1.2.2011, Jan Vítek, aktualita
Intel potvrdil problémy s novými čipsety a chystá nápravu
Společnost Intel potvrdila, že její nové čipové sady 6 Series "Cougar Point" pro procesory Sandy Bridge jsou postiženy chybou, která může významně ovlivnit výkon rozhraní SATA. To se však netýká dvou portů SATA 6 Gbps, ale "jen" zbývajících...
Společnost Intel potvrdila, že její nové čipové sady 6 Series "Cougar Point" pro procesory Sandy Bridge jsou postiženy chybou, která může významně ovlivnit výkon rozhraní SATA. To se však netýká dvou portů SATA 6 Gbps, ale "jen" zbývajících čtyř SATA 3 Gbps. Problém by se mohl objevit u malého procenta základních desek při přesunech velkých objemů dat.



Intel v reakci na to už prý chybu v nových čipech opravil, ale bezproblémové verze se k zákazníkům dostanou až ke konci tohoto měsíce a úplné ozdravení nabídky na trhu má přijít až v dubnu. Firma těm uživatelům, kteří si již základní desku nebo celý počítač zakoupili, doporučuje kontaktovat prodejce, jenž by měl zajistit výměnu. Slíbila také spolupráci s OEM výrobci na tom, aby přijímali postižené čipové sady, což ale neznamená, že se nesetkáte při výměně s problémy.

Společnost také již snížila předpokládané tržby na první čtvrtletí 2011 o 300 milionů USD a předpokládá, že celkové finanční náklady se vyšplhají k 700 milionům. To pochopitelně tohoto průmyslového giganta na kolena nesrazí, ale větším problémem asi bude šrám na prestiži.

Firmy MSI a Gigabyte již přispěchaly s vlastními oznámeními, které v podstatě říkají to samé. Chtějí zajistit maximální podporu zákazníkům, kteří si již nějakou novou základní desku koupili a dále pozastavují jejich prodeje do té doby, než bude celá věc uspokojivě vyřešena. Chystají proto výměnu postižených základních desek, ale spíše až na konec dubna, kdy budou k dispozici opravené verze.

Zdroj: TCM
reklama