reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel pozdrží příchod mobilních procesorů Broadwell

26.7.2013, Jan Vítek, aktualita
Intel pozdrží příchod mobilních procesorů Broadwell
Jak je všeobecně známo, po nedávno představených procesorech Haswell mají na trh přijít čipy Broadwell, jejichž hlavním úkolem bude uvést do praxe 14nm výrobní proces. Nicméně nedávno se objevila zpráva, že desktopové Broadwell přijdou až...
Jak je všeobecně známo, po nedávno představených procesorech Haswell mají na trh přijít čipy Broadwell, jejichž hlavním úkolem bude uvést do praxe 14nm výrobní proces. Nicméně nedávno se objevila zpráva, že desktopové Broadwell přijdou až v roce 2015, pokud vůbec a nyní se nově mluví také o mobilních čipech Broadwell, jež mají být pozdrženy.





Dle zprávy serveru Xbit labs má Intel začít s výrobou prvních procesorů Broadwell již v tomto roce, ovšem ty by měla dorazit na trh až někdy v druhé polovině příštího roku. Prvních procesorů vyroběných 14nm procesem se tak dočkáme přinejlepším za rok, a to pouze v podobě mobilních čipů, jež si jako běžní uživatelé nezakoupíme samostatné. Mobilní modely přitom měly dle dřívejších plánů dorazit již v první polovině příštího roku.

Procesorové segmenty označované jako Performance a Mainstream se také mají v druhém čtvrtletí roku 2014 dočkat nových verzí, jež jsou označeny jako Haswell Refresh. Půjde tedy jen o mírně vylepšené verze, pro něž budou k dispozici nové čipové sady 9 Series.

Dle toho všeho to tedy vypadá, že mobilní procesory Broadwell přijdou podstatně dříve než desktopové, a to v mnoha verzích od velmi výkonných po slabší, jež zase poskytnou nízkou spotřebu. A ta je u mobilních zařízení velmi důležitá, takže ani není divu, že přednost dostaly právě tyto procesory.

Zdroj. X-bit labs
reklama