Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Small Business Advantage usnadní zabezpečení

11.4.2012, Jan Vítek, aktualita
Intel Small Business Advantage usnadní zabezpečení
Společnost Intel ohlásila novou technologii s označením Small Business Advantage (SBA), která je určena pro malé firmy a automatické zabezpečení, zálohování a aktualizaci jejich počítačů. Určena je pro procesory Intel Core i3, Intel Core...
Společnost Intel ohlásila novou technologii s označením Small Business Advantage (SBA), která je určena pro malé firmy a automatické zabezpečení, zálohování a aktualizaci jejich počítačů. Určena je pro procesory Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Core i5 vPro, Intel Core i7 a Intel Core i7 vPro (druhá generace Core).





Firmy se tak budou moci lépe zaměřit na vlastní práci než na správu svých počítačů a nebudou muset, alespoň dle představ Intelu, najímat IT odborníky. SBA má nabídnout intuitivní uživatelské rozhraní, které poslouží ke konfiguraci zálohování a aktualizaci systému (PC Health Center), což pak proběhne automaticky třeba po pracovní době. Krom toho slouží i jako ochrana před malwarem.





Ta se skládá ze součástí Software Monitor (jako další vrstva sleduje bezpečnostní software, zda sám není ohrožen), Data Backup & Restore (automatické plánované zálohování) a USB Blocker (chrání před nákazou z externích zdrojů dat). Intel SBA také umí pro lepší zabezpečení spolupracovat také s Intel Anti-Theft.

Nakonec Intel oznámil, že prodejci si mohou SBA upravit dle svého, integrovat do něj další služby a řešení nebo také informace (kontaktní údaje, apod.).

Zdroj: TZ Intel