reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel udělal další krok směrem k nositelné elektronice, převzal Recon Instruments

17.6.2015, Michal Hala, aktualita
Intel udělal další krok směrem k nositelné elektronice, převzal Recon Instruments
Intel převzal kanadskou společnost Recon Instruments, která se věnuje sportovní nositelné elektronice, přesněji náhlavním zařízením (displejům). Bude se nabídka v tomhle odvětví v dohledné době znatelně rozšiřovat?
Intel propojí pracovníky společnosti Recon Instruments se svým týmem New Technology Group, prý s cílem rozšířit trh pro nositelná zařízení, především náhlavní displeje. Tedy ten trh, který opouští Google, ale přichází třeba HoloLens od Microsoftu. I když ty nejsou úplně o tom samém, vlastně jsou dost odlišné.

Recon vznikl jako školní projekt na University of British Columbia poblíž Vancouveru v Kanadě. Má několik desítek zaměstnanců, kteří se – jak už bylo řečeno – připojí k pracovníkům Intelu v dané oblasti. Společnost je známá zejména lyžařskými brýlemi s vestavěným displejem Recon Snow2, ale také sportovními brýlemi Recon Jet (na obrázku).


Brýle Recon Jet


Oba produkty jsou považovány za úspěšné a podle Joshe Waldena, senior viceprezidenta Intelu a generálního ředitele jeho New Technology Group, zůstanou v nabídce pod původní značkou Reconu. Intel koupil Recon nejen kvůli uvedeným produktům, ale evidentně i kvůli souvisejícímu know-how v oblasti náhlavních displejů. A minimálně v dohledné době hodlá nechat přežít i jeho úspěšnou značku.

Celý segment nositelné elektroniky je oblastí, které se (nejen) Intel chce intenzivně věnovat. Takže určitě uvidíme spoustu nových zařízení, která si pravděpodobně najdou své uživatele. Ale osobně si vůbec netroufnu odhadovat, jak velký a výnosný tenhle trh může být. Každopádně nabídka na něm zřejmě bude dramaticky narůstat.

Když se kdysi začaly objevovat první mobilní telefony, spousta lidí v mém okolí prohlašovala, že si tohle nikdy nepořídí. Dnes ho mají všichni. S nositelnou elektronikou to může být podobné. Zatím si ji pořizují první vlaštovky, kterých ale časem může být mnohem víc. Nebo také ne.

Mě tedy nositelná elektronika zatím nějak moc neoslovuje. A jak to vidíte vy?

Zdroj: The Verge
reklama