reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel uvedl 27 nových procesorů Core a Xeon vPro 10. generace

14.5.2020, Milan Šurkala, aktualita
Intel uvedl 27 nových procesorů Core a Xeon vPro 10. generace
Od Intelu jsme se dočkali 27 nových procesorů 10. generace, které disponují označením vPro pro podnikové nasazení. Společnost Intel je navíc nyní striktnější v nasazení hardwarových bezpečnostních technologií.
Intel už nějakou dobu nabízí i procesory řady vPro, které jsou určené pro podnikové nasazení. Mají např. Intel Hardware Shield, soubor hardwarových bezpečnostních technologií, které mají předcházet kybernetickým útokům např. zvýšenou ochranou paměti, BIOSu, virtuálních systémů a dalších. Intel Transparent Supply Chain pak umožňuje sledování autenticity jednotlivých komponent. Active Management Technology a Endpoint Management Assistance pak přináší snazší správu počítačů díky vzdálenému přístupu a podobným technologiím.
 
Intel Core vPro
 
Tyto nové procesory jsou založeny na architektuře 10. generace. Desktopové procesory mají TDP spotřebu od 35 W do 125 W, u mobilních čipů bude nabídka obsahovat modely s 15W i 45W TDP. Integrovaná grafika Intel UHD Graphics podporuje přehrávání 4K obsahu (a až tři 4K výstupy), je zde i podpora pro Thunderbolt 3, Intel Optane a Wi-Fi 802.11ax pro rychlejší bezdrátové přenosy např. v případě telekonferencí.
 
Intel vPro procesory
 
K výkonu přispívá podpora Hyper-Threadingu, přestože ten se ukázal být v minulosti i bezpečnostním rizikem. Frekvence jader pak řídí technologie Turbo Boost Technology 2.0 a Thermal Velocity Boost. Více informací o nových procesorech lze získat v datasheetu Intelu.
 
Intel vPro procesory
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama