reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel vydal grafické ovladače optimalizované i pro DiRT 4 a Tekken 7

6.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Intel vydal grafické ovladače optimalizované i pro DiRT 4 a Tekken 7
Také Intel občas přijde s novými ovladači pro své integrované grafické čipy, které jsou navíc optimalizované pro hry. Nyní jsou jeho "game ready" ovladače verze 15.45.19.4678 určeny speciálně pro hry jako DiRT 4, Tekken 7 i další.
Intel na trh z pochopitelných důvodu přichází s novými ovladači v delších intervalech než AMD či NVIDIA, neboť tyto firmy obvykle reagují často na nově vyšlé hry. Intel tak nyní dal nově k dispozici ovladače verze 15.45.19.4678 určené pro 6. a 7. generaci procesorů Core a systémy Windows 7/8.1/10.





Tyto ovladače jsou tak určeny pro integrované čipy HD Graphics, ale také pro Iris a Iris Pro. Intel nezapomíná zdůrazňovat, že jsou optimalizovány pro hry jako DiRT 4 a Tekken 7, to tedy v případě HD Graphics 620 a lepších a na Iris Pro bychom si mohli zahrát také tituly jako Prey či Rising Storm 2: Vietnam, World of Warcraft: Legion, Tom Clancy’s The Division a For Honor. Otázka je, v jaké kvalitě. Vedle toho se můžeme podívat, jaká API tyto ovladače podporují. V případě nejnovějších a nejvýkonnějších verzí jde o DirectX 12, OpenGL 4.4, OpenCL 2.1 a Vulkan 1.0.31.





Vedle toho Intel oznámil i to, že v některých hrách se máme díky novým ovladačům dočkat výrazně kratších dob nahrávání, což platí i pro tituly jako Star Wars Battlefront, Mass Effect: Andromeda, Rise of the Tomb Raider a Battlefield 1.

Nové ovladače také obvykle opravují i řadu chyb a nejinak je tomu v tomto případě. Intel udává, že opravil problémy s audiem na obrazovkách připojených přes USB typ C, pak se opravy týkají otáčení pracovní plochy, optimalizace videí z Netflixu a jistých grafických anomálií v aplikacích pro DirectX 9 (viz zdroj).

Zdroj: Intel
reklama