Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel vyhodnotil Innovation Contest a našel nové české talenty v IT oboru

2.8.2007, Marek Štelčík, aktualita
Intel vyhodnotil Innovation Contest a našel nové české talenty v IT oboru
Soutěž Innovation Contest, která si kladla za cíl najít mladé inovátory mezi studenty vysokých škol, má již své vítěze. Soutěž pořádala společnost Intel a do soutěže se přihlásily desítky studentů s projekty, které se snažily najít způsob...
Soutěž Innovation Contest, která si kladla za cíl najít mladé inovátory mezi studenty vysokých škol, má již své vítěze. Soutěž pořádala společnost Intel a do soutěže se přihlásily desítky studentů s projekty, které se snažily najít způsob inovativního využití informačních technologií. Nápady měly najít využití zejména v českém školství, zdravotnictví a malých a středních firmách. Nejlépe se umístil projekt Larysy Aharkavy z Karlovy univerzity v Praze nazvaný Rozvoj informačních technologií v Česku. Zabývá se zlepšením využívání IT technologií mezi širokou veřejností. „Projekt navrhuje konkrétní řešení, jak zvýšit počet uživatelů internetu prostřednictvím různých způsobů distribuce počítačů. Dále popisuje způsob, jak rozšířit znalosti uživatelů pomocí vzdělávacích programů.





Projekt bere v úvahu ekonomické a sociální podmínky České republiky, díky tomu by bylo možné projekt ihned využít,“ říká Petr Klán z Ústavu informatiky AV ČR. Druhé místo obsadil Jiří Skuhrovec z ČVUT s projektem Podpory komunikace mezi univerzitami. Ten řeší výměnu podkladů ke studiu mezi studenty a kantory. Třetí místo obsadil projekt Komunitního serveru pro zlepšení komunikace mezi studenty a zvýšit dostupnost informací. Tento projekt je zaměřen na střední a vysoké školy. Výherci získali věcné dary v podobě nejnovějších procesorů Intel Core 2 Quad a Intel Core 2 Duo, protože nebyla nakonec udělena hlavní cena – odborná stáž v pražské pobočce. Česko v mezinárodních srovnáních stále zaostává ve schopnosti inovovat a vytvářet nápady, které by podpořily růst tuzemské ekonomiky. Soutěž, jako je Intel Innovation Contest, se snaží motivovat mladé vynálezce k navrhování projektů, které lze využít v praxi.

Zdroj: Intel