reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel vytvořil čtyři nové divize, Raja Koduri byl povýšen

23.6.2021, Jan Vítek, aktualita
Intel vytvořil čtyři nové divize, Raja Koduri byl povýšen
Intel pod vedením Patricka Gelsingera provedl první výrazné změny vedoucích pozic a také v organizaci samotné firmy a jejích divizí. Dozvídáme se o rozdělení jeho Data Platform Group a také o Koduriho povýšení. 
Pat Gelsinger, který se sám nedávno stal novým výkonným ředitelem Intelu, nyní ohlásil změny v užším vedení firmy, do nějž se dostali dva pracovníci z řad firmy. Je to jednak Sandra Rivera a vedle ní nám dobře známý Raja Koduri. Vedle nich pak do Intelu nově přichází zkušení veteráni z průmyslu, a sice Nick McKeown a Greg Lavender.
 
 
S tím je spojena také reorganizace firmy, což znamená jednak rozdělení serverové divize DPG (Data Platforms Group), která zahrnuje i nám známější DCG (Data Center Group). Otázka je, jak se DCG změní po ohlášeném rozdělení DPG na dvě části, z nichž jednu povede právě Sandra Rivera a druhou pak Nick McKeown. 
 
Sandra Rivera se stane výkonnou viceprezidentkou a generální manažerkou divize Datacenter and AI, jejíž zaměření asi není třeba upřesňovat. Půjde tu tak o produkty jako serverové Xeony, FPGA a obecně o akcelerátory. 
 
Nick McKeown přijde do Intelu 6. července a povede novou Network and Edge Group, do níž se tak sdruží skupiny Network Platforms Group, Internet of Things Group a Connectivity Group. McKeown už dříve pracoval v Intelu na částečný úvazek a znát jej můžeme také jako spoluzakladatele Barefoot Networks. 
 
Dále Intel zřídí dvě nové divize, z nichž se jedna zaměří na software a druhá pak na HPC a grafiku. Kterou asi tak povede Koduri?
 
Software and Advanced Technology si převezme samozřejmě Greg Lavender, který do Intelu přišel i jako nový CTO (Chief Technology Officer) a rovněž senior viceprezident a generální manažer. Krom toho Lavender povede také Intel Labs a poskytne své zkušenosti z obdobné pozice ve firmě VMware, přičemž dříve pracoval i v Citigroup, Cisco a Sun Microsystems. 
 
Raja Koduri pak bude mít na starost Accelerated Computing Systems and Graphics Group a stejně jako Rivera, McKeown a Lavender se už bude zodpovídat přímo Gelsingerovi. Co ale bude s dosavadním šéfem DPG? Navin Shenoy už jen krátce pomůže s touto restrukturalizací a řady Intelu opustí 6. července po 26 letech.  


reklama