reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel začal vyrábět první 6W serverové procesory

12.12.2012, Jan Vítek, aktualita
Intel začal vyrábět první 6W serverové procesory
Intel si připravil nové procesory Atom, které však nejsou určeny do nettopů, netbooků a podobných zařízení, ale do serverů. Označuje je za světově první 64bitové SoC pro servery a konkrétně jde o modely Atom S1200. Své uplatnění mají dle...
Intel si připravil nové procesory Atom, které však nejsou určeny do nettopů, netbooků a podobných zařízení, ale do serverů. Označuje je za světově první 64bitové SoC pro servery a konkrétně jde o modely Atom S1200.





Své uplatnění mají dle Intelu najít v tzv. high density serverech v datových centerech, firmách poskytujících webové služby, atp. Zde mají Atomy S1200 nabídnout dostatečný výkon při nízké spotřebě. Zajistí jej dvě jádra s podporou Hyper-threadingu pracující na frekvenci 1,6 až 2 GHz dle modelu a pak nechybí paměťový řadič pro až 8 GB DDR3 na procesor, virtualizační technologie Intel VT, osm připravených linek pro PCI Express 2.0 a podpora ECC (Error Correcting Code).

Servery s procesory Atom S1200 již začínají nabízet firmy Accusys, CETC, Dell, HP, Huawei, Inspur, Microsan, Qsan, Quanta, Supermicro, Wiwynn a další, přičemž se mohou těšit také na další generaci serverových Atomů, které Intel připravuje pod označením Avoton. Ty budou k dispozici v příštím roce a vyrábět se budou dnes již dostupným 22nm procesem s tranzistory Tri-gate. Díky tomu jistě nabídnou ještě lepší energetickou efektivitu.

Atomy S1200 jsou tedy již k dispozici, a to po 54 USD v 1000kusových sériích.

Zdroj: TZ Intel
reklama