reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel zlákal dalšího veterána AMD/ATi do své nové grafické divize

31.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Intel zlákal dalšího veterána AMD/ATi do své nové grafické divize
Intel nepřestává lákat veterány společností AMD a ATi, které chce využít ve své nové Discrete Graphics Division. Tu nevede nikdo jiný než Raja Koduri, bývalý šéf Radeonové divize, kterého Intel zlákal loni. Nyní je to Darren McPhee.
Raja Koduri přišel do Intelu přímo ze společnosti AMD, a to zhruba před rokem, ale v případě Darrena McPhee je to trošku jinak. Ten pracoval celkem 12 let pro ATi a poté AMD, ovšem tuto firmu opustil už v roce 2015 z pozice vrcholového marketingového manažera a poté pracoval v několika společnostech. Nyní je jedním z těch, které si Raja Koduri zvolil pro svůj nový tým pracovníků a ostatně není divu, že volí především z těch, které dobře zná. Nicméně nejsou to jen ti, naposledy to byl ostatně Tom Forsyth, kterého známe jako čipového architekta stojícího za Larrabee. 
 
Darren McPhee
 
Darren McPhee tak bude nepřekvapivě pracovat v intelovské grafické divizi jako Product Marketing Manager. Dostane se do stejného týmu, kde už figuruje Chris Hook, bývalý šéf marketingového oddělení divize Radeon Technologies Group a vedle něj tu bude také Jim Keller, který firmě AMD značně pomohl s vývojem architektury Zen. 
 
Intel tak značně posiluje svou grafickou divizi a my můžeme doufat, že se to opravdu dle očekávání v roce 2020 projeví představením nových grafických produktů. To nám alespoň slíbil na konferenci SIGGRAPH 18. Je ale jasné, že vývoj samostatného grafického čipu, který by mohl konkurovat tomu nejlepšímu od AMD a NVIDIE nebude nic snadného, zvláště když Intel má za sebou jeden jediný samostatný grafický čip, jímž je už letitý Intel 740 ještě z dob sběrnice AGP.
 
Nám se však bude další konkurence na trhu s grafikami velice hodit a možná že se kvůli ní nebude až tak moc zlobit společnost AMD. To záleží na tom, zda se Intel a Koduri rozhodnou podpořit existující otevřené technologie jako FreeSync či celou iniciativu GPUOpen, nebo půjde naopak cestou NVIDIE a bude si hrát pouze na vlastním písečku. 
 


reklama