reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

INVEX - DIGITEX se zaměří na počítačovou bezpečnost

17.9.2007, Jan Vítek, aktualita
INVEX - DIGITEX se zaměří na počítačovou bezpečnost
Na letošním veletrhu INVEX - DIGITEX se setkají bezpečnostní experti ze společností AEC, ESET, Grisoft, SkyNet/MCAfee, PCS, Symantec nebo SODAT a budou diskutovat o zabezpečení před útočníky na webu, trojskými koni, adware, spyware, atd....
Na letošním veletrhu INVEX - DIGITEX se setkají bezpečnostní experti ze společností AEC, ESET, Grisoft, SkyNet/MCAfee, PCS, Symantec nebo SODAT a budou diskutovat o zabezpečení před útočníky na webu, trojskými koni, adware, spyware, atd. pomocí anitivirů, antispamových aplikací, firewallů či šifrování dat.



„Různé průzkumy se shodují, že finanční škody, způsobené nejrůznějším škodlivým kódem, se pohybují v řádu desítek miliard dolarů. Jedna z posledních zveřejněných statistik uvádí, že každý únik dat, obsahující osobní informace nebo jiné citlivé údaje, přijde v přepočtu firmu zhruba na 5,5 milionu korun. S datovými úniky se setkalo asi 60 procent respondentů tohoto průzkumu, přičemž celkové škody, které různé bezpečnostní incidenty firmám způsobily, dosáhly v každé asi 40 milionů korun ročně,“ říká na otázku škod, jež napáchají viry na nezabezpečených systémech Michal Jukl, který ve společnosti GRISOFT (vedoucí obchodního oddělení pro ČR a SR) a dodává: „Nejrizikovější skupinou jsou dnes zřejmě malé a střední firmy bez vlastního administrátora počítačové sítě.“

Jakub Lohniský z ESETU dále řekl: „Virové infiltrace se šíří právě hlavně díky laickým uživatelům, kteří podceňují bezpečnostní rizika spojená s připojením počítače do internetu.“ „Tím nejhorším případem je pak PC bez aktualizované ochrany, které je připojeno k internetu a jehož uživatel rád „proklikává“ podezřele lákavé nabídky a instaluje všemožné aplikace stažitelné zdarma,“ dodává Aleš Pikora z PCS.

Na INVEXu se tak například setkáme se společností ESET, která přijde s větší expozicí než minule. A i když firma zatím nechce povědět, s co všechno bude přezentovat, není pochyb o tom, že se opět předvede s aktuální verzí svého antiviru NOD32. Dále zde bude také Grisoft, jenž bude zabírat nejvíce plochy v oboru informační bezpečnosti a chystá si také přednášku na téma zabezpečení dat a ochrany před škodlivým kódem. Na stánku pak vedle AVG Internet Security předvede také produkt AVG Admin pro vzdálenou správu, aktualizaci a nastavení síťových licencí. A pak nebudou chybět AVG SBS Edition pro malé a střední firmy, AVG Internet Security Home Edition (za zvýhodněnou cenu pro až 3 počítače) a AVG Rescue CD pro zachránění infikovaného počítače a obnovení OS.

Prezentaci firem pak doplní dvě konference na téma bezpečnost. Konference Svět IT Security s podtitulem „Vytvořme si bezpečnou budoucnost“ se uskuteční 24. října v sále Morava v pavilonu A3 a bude určena podnikovým IT manažerům a profesionálům. Naopak širokou veřejnost osloví Antivirová konference, která proběhne 26. října v prezentačním sále pavilonu G1.

Zdroj: INVEX
reklama