reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.4.2021, Milan Šurkala, aktualita
Canon představil ITS tiskárnu Pixma G540 a multifunkci G640, které se mohou pochlubit systémem 6 inkoustů. Přibyla červená a šedá barva. Tyto barvy mají zajistit kvalitnější tisk fotografií s lepšími odstíny.
M@jkl (130) | 23.4.202123:45
"Inkoustová náplň má dle výrobce vydržet na 3700 černobílých, resp. 8000 barevných stran.­"
barevných stránek víc než černobílých? asi by mne zajímalo, kolik počítaj zaplněný plochy ingoustem, když to má zvládnout tolik stránek...
Odpovědět0  0
Jirka-77 (1118) | 25.4.202120:05
mělo by jít o stránku textu a myslím že se počítalo 5 % ale jestli to je nějaký platný pravidlo, to nevím. u foto tiskárny by bylo lepší udávat 100 % pokrytí jako tisk fotek bez bílých mráčků nebo přepálené oblohy :­-)
Odpovědět0  0
M@jkl (130) | 27.4.202120:59
tak ono je lepší, když jim marketing řekne, aby se ­"nějak­" dopracovali k vysokým číslům, bez ohledu na to, jaká je o tom reálně vypovídající hodnota.... za tohle by měli dostávat ­"pokuty­" ve formě zdarma produktů u poškozených zákazníků nebo vrácení prostředků do zařízení, které si koupili na základě klamavé reklamy... k čemu je zákazníkovi, že nějaká země, stát nebo nevim kdo dá někomu pokutu... třeba volskýmuwagonu, jabklu nebo jinejm podovdníkům... koupím něco ­(tiskárnu, co tiskne tiséce stránek, povoz, kterej má malou spotřebu a minimální emise nebo mobil, co má bejt vodotěsnej a nesmíš na něj skoro ani dejchnout, aby na něm neulpěla vlhkost... prostě k čemu mi to je, že dostanou od někoho pokutu, když já jsem zaplatil za nějakej pseudoprodukt a nefunguje tak, jak bylo uváděno? tohleto je prostě prasárna....
mám natisknout 5000 stránek a natiskl jsem 2000? nakul novou náplň a dokud nenatisknu požadovaný počwt stránek, tak chci furt novou náplň... když nesplním deklarovanou spotřebu, chci doatci na danou spotřebu, když plácačka na mouchy není vodotěsná, chci novou, která vodotěsná bude.... a když to třikrát nesplní tu samou věc, tak odstupuju od kupní smlouvy a chci vrátit veškerý finančí prostředky a to ještě ani nemluvím o tom, kolik s tím člověk stráví času, nervů a ve výsledku je to celý naprosto nevýhodný, neefektivní a finančně prostě ­(pardon, ale opravdu­) NAHOVNO a jen dělaj z uživatelů debily...
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4559) | 27.4.202121:28
Co s tím má společného marketing? Na tohle jsou jasně dané normy a normované strany, na kterých se to měří ­(ISO­/IEC 24712, viz https:­/­/epson.com­/ink­-yield­-cartridge­-info­). Je přeci jasné, že každý tiskne s jiným pokrytím, takže každý uživatel dosáhne jiné výtěžnosti. To ale přeci výrobce nemůže vědět, co budete tisknout. Proto jsou jasně dané normy. A když budete tisknout tak, jak je to dáno normou, tak byste toho čísla měl dosáhnout. Jestli tomu Vaše praxe neodpovídá, tak je to spíše problém nereálnosti normy, než že by výrobce přímo lhal.
Odpovědět1  0
Jirka-77 (1118) | 23.4.202111:50
Chybí mě vysvětlení proč zrovna ta červená.
Odpovědět0  0
potrus (39) | 23.4.20218:40
Měl jsem tři Canony a ani jeden nepřežil tři roky domácího používání­/nepoužívání. Zaschlou hlavu u Canonu nevyčistíte, odpadní nádobku nevyměníte ani ­"nevylejete­". Slušné tiskárny se slušnými ovladači, u kterých se můžete spolehnout že do tří let budete kupovat novou. Díky, nechci. Jedu přes pět roků na Epsonu který je hlučnější, ovladače nejsou tak dokonalé ­(v linuxu nepochopitelně nefunguje duplex­) ale tisknu a tisknu a zatím to nevypadá že přestanu. To samé jsem slyšel o Brother tiskárnách. Canon už nikdy více.
Odpovědět3  1
Milan Šurkala (4559) | 23.4.20218:57
Tak zrovna tyhle mají vyměnitelnou nádržku odpadního inkoustu. Já měl zatím dvě tiskárny Canonu a pokud si dobře pamatuju, obě přežily přes 4 roky ­(u jedné vím, kdy dosloužila, u druhé ne, protože ještě jako funkční šla po 4 letech dál­). Nicméně je pravdou, že šlo v té době o trochu dražší modely ­(lehce nad středem nabídky­). Každopádně když jsem rozebíral tu jednu, která mi jako vadná zůstala, tak tam by člověk někdy až řekl, že je jednodušší doletět na Mars, než to vyměnit :­-­)
Odpovědět3  1
15degren (143) | 23.4.202111:21
Je to tak, canon má nejdražší náplně, nejhorší opravitelnost a nejvyšší poruchovost ­(zasychání, špinění neznámé chyby na kterých je 200 řešení ale žádné nefunguje­)
Montuji tiskáren mraky a už nemontuji nic jiného než epson a brother. Svatý klid...
Nechápu kdo si domů nedej bože do práce dobrovolně pořídí něco jako je canon. Dělá to všechno možné je netiskne a už vůbec ne levně.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.