reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jak Razer vyrábí svá mechanická tlačítka? Podívejte se

29.3.2016, Jan Vítek, aktualita
Jak Razer vyrábí svá mechanická tlačítka? Podívejte se
Společnost Razer se pochlubila, že si zřídila vlastní výrobní linku, která chrlí mechanická tlačítka pro klávesnice. Až takový je prý o ně zájem a při té příležitosti se můžeme podívat také na video, které popisuje výrobní proces.
Herní klávesnice Razer jsou tedy často dostupné i v mechanické podobě, přičemž firma ještě před několika lety běžně využívala tlačítka známé značky Cherry. Vzpomenout můžeme na herní periferii Razer Orbweaver s 20 mechanickými tlačítky Cherry MX Blue. Firma se ale rozhodla, že bude vyrábět vlastní mechanická tlačítka, která vzhledem velice připomínají produkci firmy Cherry. Postavila si na jejich výrobu vlastní výrobní linku, s níž se nyní pochlubila. Cílem prý bylo zajistit si potřebné dodávky tlačítek a také jejich výrobu lépe ovládat a kontrolovat výstupní kvalitu.





Razer ale neprozradil, kde tuto výrobní linku zřídil, zda tedy v domovských Spojených státech, Číně, nebo snad někde jinde. Můžeme ale předpokládat, že to bude poblíž dalších výrobních kapacit, které pracují pro tuto firmu, tedy v USA ne. Se svými tlačítky ale Razer přišel už před dvěma lety, takže je někdo vyrábět musel a firma tedy možná pouze odkoupila již existující výrobní linku.





Mechanická tlačítka Razer se zatím vyrábějí ve dvou verzích, a to Razer Green Switch a Orange Switch. Zelená jsou o trošku tužší s 50gramovýmo odporem, poskytují hmatovou odezvu a při stisku klikají. Oranžová mají 45gramový stisk, také hmatovou odezvu, ale jsou tichá. Razer rád zmiňuje, že všechny jejich části jsou zpracovány s velkou přesností a kontakty jsou pozlaceny.


Dříve jsme se také mohli dozvědět, že tlačítka Razer mají díky tomu vydržet 60 milionů stisků, což bylo hrdě vytrubováno do světa, neboť konkurenční Cherry mají udávanou výdrž "pouze" 50 milionů stisků. Nyní ale Razer toto číslo navýšil na 80 milionů a prý jde o důsledek toho, že si firma může řídit vlastní linku. Ve videu můžete vidět nejen výrobní proces, ale také způsoby testování samotných tlačítek i celých klávesnic.

Zdroj: Razer

reklama