reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.12.2021, Jan Vítek, aktualita
Mark z kanálu Totally Not Mark se stal cílem útoku, který přímo ohrozil jeho živobytí, což se týká i jeho zaměstnanců. Jde tu o tzv. copyright claim, které mohou velice rychle znepřístupnit obsah kanálu a obrana je přitom velice složitá a zdlouhavá.
JFO (85) | 19.12.202123:37
Zrovna jsem se bavil s kamarádem a youtube mu bez jakéhokoliv upozornění zablokovala a smazala 2 videa, kde PROKAZATELNĚ NEBYLO NIC ZÁVADNÉHO. Bylo to z nějakého výletu, kde seděl u ohníčku a popíjel s kamarády pivo. Takže vidíte, že youtube videa maže naprosto náhodně a bezdůvodně. Asi AI něco falešně vyhodnotila. Umělá inteligence je naprosto neodhadnutelná.

Pro ty, co na Youtube nevydělávají a mají jen nekomerční obsah je vhodné přejít na RuTube.
Tohle video bylo z youtube také smazáno bez upozornění:
https:­/­/rutube.ru­/video­/0c48b8b01d03ad63b455e5578f55b9a9­/?ref=search
NEOBSAHUJE ŽÁDNÝ CIZÍ MATERIÁL. Je to pouze analýza Bitcoinového podvodu a toho, že kompletní kontrolu a dohled nad Bitcoinem převzala Čína.
Odpovědět0  0
mch81 (421) | 16.12.20210:12
Čistě teoreticky, nejde tohle využít i z druhé strany? Prostě podat stížnost na videa té firmy, že se tam vyskytuje něco, na co mám autorská práva já... Když to tak bude dělat dost lidí a stěžovat si každý den, tak by jim to měli zablokovat taky, ne? Nebo ta práva nejsou pro všechna stejná? :­-)
Odpovědět0  0
asip80 (1164) | 14.12.20210:04
YT má prakticky ­"monopol­" a podle toho to taky vypadá a není to jen o Google, ale i o jiných společnostech, které mají velký vliv..
Podpora takměř nulová ­- šance něčeho dosáhnout téměř nulová, krátkodobá demonetizace v nejkritičtějším období­(nové video s největší sledovaností­) za jakoukoliv prkotinu, brutální automatická i cílená cenzura názorů viz. komentáře i dislajky.. atd. atd.


Odpovědět4  0
Akuh (1099) | 14.12.20210:42
Alternativy existují, uploudovat na ně obsah je snadné. Důvod proč nemají moc diváků je, že tvůrci je nevyužívají a tak není obsah který by se na nich konzumoval a bez obsahu nejsou diváci. Myslím že je celkem poetická spravedlnost když si to odskáčou ti tvůrci jako tenhle. Místo toho aby se tvůrce poučil a začal uploudovat i na třeba odysee aby pomohl sabotovat skoromonopol googlu, tak si jen budou stěžovat. Tvůrci poskytli googlu skoromonopol, takže jen sdílí co zasely.
Odpovědět2  0
asip80 (1164) | 15.12.20218:32
jasně, že existují alternativy Whatsapp, Facebooku, Windows atd. atd. atd., ale realita je taková, že na těch platformách je tolik obsahu,lidí­/tvůrců i společností, že mají svým způsobem monopol ..

btw vsadím se, že kdybychom udělali anktetu, tak drtivá většina lidí nebude znát Odysee a jiné alternativy mainstremových platforem + těch pár co je znají, tak stejně musí zůstat kvůli svému okolí na ­"známé­" platformě
Odpovědět0  0
Akuh (1099) | 15.12.20219:35
Ale o tom přeci píšu, že za tuhle situaci si tvůrci jako tenhle můžou sami. Divák nemá jinou možnost když chce sledovat obsah, tak ho sledovat tam kde je. Tvůrce ho ale může uploudovat kam chce. Pokud to mám k něčemu přirovnat je to jako by provozovatel e­-shopu znal jen poštu a ta mu ztrácela balíky a kvůli tomu přichází o zákazníky. Výmluva ­"nezná alternativu­" neobstojí, protože jako podnikatel v oboru si je má zjistit.
Když by třeba před měsícem, nebo rokem udělal video ­"Hej jsem na odysee, sledovat mě tam má to tyhle výhody:...­" tak by nepřišel o všechno a teď by mu víc pomohl už jen na ostatní soc. media dávat linky na odysee.
Pokud ale podniká stylem YOLO a cel­'ýj byznys model postaví líně na jediný platformě která je takovýmto chování navíc známá, tak jako nezaslouží si lítost, ale výsměch, když ho yt pošle někam.
Odpovědět0  0
mch81 (421) | 16.12.20210:15
Je to tragédie, třeba na youtube dost často maže nějaká AI komentáře, zvláště vysazení jsou na odkazy jinam, ale dělá to i u normálního textu. Že něco smažou budiž, ale oni ani nepošlou žádnou notifikaci, že něco smazali, natož důvod. Prostě to zmizí jak z komentářů pod videem, tak v historii. Jako by to nikdy neexistovalo. Jeden čas jsem si myslel, jestli jim třeba nefunguje blbě ukládání, ale spíš to mažou. Někdy to vydrželo pár sekund...
Odpovědět0  0
Akuh (1099) | 13.12.202123:35
Nevím jaké měl zdroje příjmů, zda jen youtube reklamy, nebo něco hnal i přes patreon, spolupráce,... ale obecně sklízí co pomáhal zavést a udržovat. V první řadě mirror veškerého obsahu na Odysee nedá tolik práce a občas ve videu říct ­"a můžete sledovat i na odysee­". Ne že by ho to zcela spasilo, ale měl by aspoň něco málo a jeho fanoušci by se mohli jít podívat právě tam.
Odysee zvládá sync s youtube i automaticky tuším.
Odpovědět0  0
minduton (92) | 13.12.202119:24
Youtubeři, co se tím živí, už Youtube dávno neberou jako monetizační platformu. Klejmuje kdekdo a nemá smysl se ani odvolávat, protože odvolání opět řeší stroj ­(AI­). Já jsem dával na youtube video z promoce, kde v sále bylo 5 hudebníků, kteří občas vyloudili nějakou fanfáru na pár sekund a i kvůli těm fanfárám ­(defacto jen pár tónů, žádný konkrétní motiv­) si to naklejmovali nějací kokotci z jakýhosi orchestru.
Odpovědět5  0
honza1616 (3625) | 13.12.202117:25
to je tak když když videa kontroluje AI, mě YT už zablokovalo u několika videí zvuk nebo aspoň v lepším případě mi tam zobrazuje reklamy že to už ani nespočítám, jen kvůli tomu že v šumu na pozadí dokázala AI rozpoznat hudbu z rádia, telefonu nebo nějaký zvuk z televize,
někdy to dokonce ani nemá nic společného s uvedeným argumentem protistrany, jen AI vyhodnotila zvukovou stopu stejnou nebo podobnou jako nějaký hudební klip, což je asi nejvtipnější případ
https:­/­/i.ibb.co­/9bytcCQ­/image.png
xD xD
vrcholem je pak třeba že chodíte po domě, ukazujete něco lidem jak něco děláte, používáte nějaké hlučné el.nářadí v dílně a pak to nahrajete na YT
a AI vám řekne že jste použil bez oprávnění nějakou hudbu a ještě vám tam přiloží jakýsi odkaz,
to je už lepší to video smazat a udělat znovu
Odpovědět5  2
wrah666 (6205) | 14.12.20210:43
A nejhorší na tom je, že se prakticky nelze dostat k živému člověku, coby podpoře.
Odpovědět3  0
honza1616 (3625) | 18.12.202117:20
Tak je to ale u všech velkých firem­/sociálních sítí
Kdysi...kdesi... jsme se dočetl že třeba FB si najímá nějaké firmy které řeší komunitní problémy v lokálním jazyce, ted v době Covidu se o tom mluvilo znovu, nebo už předloni.. ?? To je jedno,
prostě si FB najímá opět nějaké lokální lidi z médií kteří ověřuji pravost zpráv a potlačují či aspoň označují možný hoax.
Zajímalo by mě jak je to v Česku, dokážu si představit že si FB najal nějakou malou nezávislou mediální skupinu která zaměstnává 4 lidi kteří ověřují pravost zpráv na FB z místních medií
Nebo spíš si tu českou podporu FB představuji jako 2 nerdy co sedí někde ve sklepě....
https:­/­/image.pmgstatic.com­/files­/images­/film­/photos­/000­/209­/209119_b7a1b7.jpg
a řeší jen ověřování zpráv, řešení problému nechávají na AI od FB

Ale i kdyby jsi se tisíckrát odvolal, tak tvůj problém se nikdy nedostane k živé osobě, jinak v tomto kontextu by mě zajímalo jak třeba policie získává důkazy ze sociálních sítí, když potřebují vytáhnout nějaká data ze serveru FB, například zprávy­/komentáře­/příspěvky které jsou pro běžné lidi smazané, ale jinak jsou pořád v DB uložené.
Stejný komunikační kanál bych pak třeba využil když bych měl nějaký osobní problém xD xD
Odpovědět0  0
PDSFab (252) | 13.12.202116:14
To je sila toto, to vypadá ako pomsta a využitie ­"perfektne premyslených­" nariadení youtube. Alebo len čistokrvné zmrdstvo.
Odpovědět7  0
Jan Vítek (3360) | 13.12.202116:20
Spíš pomsta, on dříve dle svých slov odmítl nabízenou spolupráci­/propagaci právě od Toei Animation. Ale i tak to je samozřejmě jen spekulace a v článku to uvádět nechci.
Odpovědět7  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.