Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.12.2005, Jan Vítek, aktualita
Před pěti lety svět oblétla zpráva, že firma Maxtor koupila společnost Quantum, čímž se stala v té době největším výrobcem pevných disků. V IT světě se ale věci mění rychle a tak byl nedávno samotný Maxtor koupen pro změnu firmou Seagate...
Jano | 26.12.200518:28
Maxtor si shity aspon ty novejsi to vi vecsina zakazniku a jen tak mimochodem WD sou spickove HDD ne jako Seagate ktery jede pomalu ale aspon je mene slyset u gen eraci 7200.9 je evidentne zapracovano.Se mi rataji lidi ktery hodnoti podle toho co odislo druhym jenze milem johny2 ti nevis co tvuj kamarad nebo kolega s tym pevnym diskem robil nebo ci ho ma dobre chlazeny a dalsi dulezite aspekty protoze kdyz se vrtam v tych case vidim jen tony prachu ktery nejsou zakaznici hodny upratat a pote se divi proc to odchazi!
Odpovědět0  0
kaso02 (75) | 24.12.200515:38
Ale nakoniec zase o spojenie dvoch proti tretiemu? Maxtor+Seagate proti Hitachi??? Som zvedavy ako sa to cele vyvinie? A keby to aj nemali jedno. Jeden sa chvali ze vynasiel nieco nove a nepoznane ale ten druhy vyrobca pride nato iste bud o par dni­/tyzdnov­/mesiecov­/rok neskor alebo navrhne uplne nove usporiadanie dat cim prekvapi ostatnych...
Odpovědět0  0
czhunter | 24.12.200518:04
To je jen marketingova omacka, firemni propagandiste dokazi ­"vysvetlit­" naprosto cokoli pozitivne a optimisticky. Pro nas ­- zakazniky ­- to neni nic dobreho. Mensi konkurence, zpomaleni vyvoje a vyssi ceny.
Disky maxtor jsou totiz nejlevnejsi, alespon v 200­-300 GB segmentu, vykonne a alespon co mohu soudit z nekolika desitek DM9 a DM10 o kterych vim i spolehlive. Seagate barracudy maji rovnez povest spolehlivych disku, ale vykonove prumernych, nekdy az vyslovene slabych.
Jen tak premyslim, cim Maxtory nahradim, ale barracudy to jiste nebudou ­- dokud budou predvadet pokrok tim, ze nova generace je vyrazne pomalejsi nez jejich predchudce!
Odpovědět0  0
JoHnY2 | 25.12.200512:43
Me v nedavny dobe hodne mile prekvapil WD. S jejich WD1200JB­(alias jebak­) jsem nemel zrovna dobrou zkusenost ­(6 vadnejch ­- vymlacena mechanika­). Tedka se mi do ruky doslato par WD1600 a WD2000 pro SATA, nahore na sobe nemaj hninikovej kryt, ale neco co pripomina cernej plast. Jsou dost tichy­(fluidni l.­) a myslim, ze mechanika bude OK, protoze se nepoustej do nejakejch experimentu s hustotou zaznamu.
Znamimu uz odesly dve baracudy. 7200.7 a 7200.8, fakticky stejnynm zpusobem jako ty WDjebaci :­). Zacaly cvakat a jednoho dne prestaly svakat a seekovat :­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.