reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
24.10.2008, Marek Šalanda, článek
Jakými vadami trpí nejčastěji inkoustové a laserové tiskárny? Které z nich jsou uznatelné v rámci záruční doby a na které byste si měli dát pozor? Které druhy tiskových zařízení jsou poruchovější? Jak s tiskárnou správně zacházet?
aerokarel | 20.2.201315:52
Ahoj, nevíte někdo, co způsobuje, že svítí stále obě červené diody a tiskárna nefunguje?
Odpovědět0  0
Lucc | 21.2.201310:01
Pokud nepomůže vypnout a znovu zapnout, natvrdo odpojit od sítě a PC nebo vyměnit toner a prohlédnout, zda není někde něco uvízlého, tak bych tipoval na poškozenou základovou desku, čili asi vyhodit, protože oprava nebude rentabilní, pokud vůbec u takové stařinky možná. Shodou okolností jsem jednu loni taky dával pryč.
Odpovědět0  0
Lucc | 16.11.20129:22
Zdravím.
Tiskárna nefunguje ani po instalaci na jiné PC, hlásí nedostatek paměti. Nepomohlo vynutí, tvrdé vypnutí z el. sítě ani ta už vzpomínaná nová instalace na jinou stanici. Netušíte někdo, jak tento problém vyřešit?

Díky.

Lukáš
Odpovědět0  0
Lucc | 16.11.20129:47
...zapomněl jsem dodat, že nelze nic vytisknout, ani zkušební stránku. Jinak ale tiskárna normálně nabíhá, zahřívá se a svítí tak, jak má. Jen ten tisk se nedaří.
Odpovědět0  0
brekeke | 10.7.201222:37
Nevíte prosím někdo co s tiskárnou, která z ničehož nic po zapnutí vyrábí zvuk jako z kulometu? Vyhodit a koupit novou...?
Odpovědět0  0
SiebenCZ | 10.7.201223:33
Pokud nejsi technicky zdatný tak vyhodit a koupit novou.
Tiskárna v téhle ceně ­- se neopravuje, protože oprava je dražší jak nová tiskárna.

Jinak to může být nějaký plastový kolečko co se mu vylámaly zoubky...to se občas stává...a oprava? Když budeš mít štěstí, tak diagnostikuješ závadu, seženeš náhradní díly a vyměníš si je. Ale to se nestane ­(miniumálně u ND narazíš v servisech­)...a skončíš u varianty číslo jedna ­- nákup nové.

Ale doufám, že se to opraví samo...

H.
Odpovědět0  0
mrtvola7 (1) | 17.4.201221:47
Mám takovou menší technickou otázku... Zasekl se mi papír v tiskárně ten jsem vyndala a i ten zbylí kousek co zůstal uvnitř. Stále mi tiskárna bliká oranžově a nevím jak to zprovoznit díky za pomoc...
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4502) | 18.4.20120:12
Nevím jak je to u tohoto Canonu, většinou to chce zmáčknout to tlačítko, pod kterým bliká ta oranžová dioda. Doporučuji však prostudovat manuál, tam to bude určitě popsané ­(pokud jej nemáte k dispozici, na stránkách Canonu je určitě ke stažení­).
Odpovědět0  0
inga | 2.1.201219:44
Mam problem nainstalovat tlaciaren mam totiz iba tlaciarena nemam ziadne istalacne cd . mala som ju zapojenu na notebooku ale chcem ju pripojit na pc ako ju mozem nainstalovat aby isla ?
Odpovědět0  0
Adam Mr | 21.11.201020:28
Dobrý den. Mám problém s černou barvou v mé tiskárně Lexmark X1250. Po výměně za novou náplň nechce tisknout, resp. tisknou se barvy, ale ne černá. Několikrát sem vyzkoušel cartridge vyjmout a vrátit, dokonce jsem i jinou novou cartridge. Také jsem několikrát zkoušel čištění, ale nic nepomohlo. Při testu tisku i dokumentu jsou přítomny jen 3 barvy, ale černá nikoliv. Děkuji za rady.
Odpovědět0  0
CyBeRcze | 12.11.200810:46
Zacnu od nejstarsich antikvariatu, ktere u nas predstavuji tiskarny HP LaserJet 4L. Sice se jedna o tehdy levnejsi model, ale problemy jsou u nich pouze s plastovymi uchyty krytu. Jinak funguji stale.
HP DeskJet 600, 610, 660 jsou tiskarny za trest. Ani ne kvuli rychlosti, ktera v dobe jejich vzniku nebyla nijak pomala, ale spise kvuli jejich nepovedenym podavacum papiru, diky kterym nemaji problem si vcucnout papir navic klidne i v polovine probihajiciho tisku. Dale mivaji problem s posunem zasobniku.
HP LaserJet 1200 a 1300 mely problemy s podavanim papiru, peci a polygonnim motorem. Moc jich uz nezbylo, ale kusy, co jsou stale nazivu funguji bez problemu.
HP 920 je spise tiskarna nadoma, nez do podniku. Neustale se zanasi barvou a ma problem s podavanim papiru. Co se tyce kvality tisku, lze ji ale vytknout jen malo. Obcas ma sebevrazedne sklony, kdy si podavacem zasekne zasobnik ­(uz si takhle ulamala 2 pacicky plastoveho uchyceni papiru, ktere ho prizvedava k tiskove hlave­).
HP OfficeJet 4225 je uspesnym zastupcem male multifunkce vcetne faxu. Vzhledem k malym rozmerum a kompaktnosti je stale vyuzivana. Silne si nerozumi s refill kity, ale kdyz se pouziva originalni prislusenstvi a obcas se vycisti, neni s ni problem.
OKI Microline 320 Elite je obdobou motoru od nissanu. Dokud jede, odvede skvelou praci, bohuzel jeji konce byvaji finalni, jak kvuli cene oprav, tak kvuli nedostatku nahradnich dilu.
HP Laserjet 1005 je zastupcem novych levnych tiskaren od HP a zatim s ni mam vesmes pozitivni zkusenosti. Pouze pri sdileni mezi nekolika pocitaci miva tiskovy driver problemy se stabilitou ­(ale nevylucuji ani spatne nastaveni­).
A ted ze soudku multifunkci:
Canon pixma MP750 a MP780. Obe tiskarny si po dvouletem provozu prosly nucenou vymenou hlav a obcas mivaji problem s podavanim papiru. Za zpracovani maji u me i pres tyto problemy rozhodne bod.
HP Bussiness Inkjet 1200 sikovna tiskarna s krasnou ukazkou, ze HP umi delat i podnikove inkoustovky. Bohuzel, jednou jsme zkusili refill kit a odesla tiskova hlava... Od te doby jedeme cestou original cartridge a vse je v poradku.
Toshiba 3511 u tehle tiskaren se musi brat v potaz, ze prochazi pomerne velkou zatezi, takze se jedna predevsim o spotrebni material v podobe valcu a podobne.
Toshiba e­-studio 281c Problemy se zasekavajicim se papirem v duplexni jednotce a vseobecne na nekolika mistech, kudy papir prochazi. Na obranu musim zminit, ze zasekavani vzdy vyresil servisni zasah technika. Dale byly problemy se spinenim papiru ­(opet valec­). Tiskarna obcas zamrzne na mrtvem bode ­(treba po odstraneni zasekleho papiru­) a je treba ji restartovat.
Toshiba e­-studio 160 ve sve dobe pekna multifunkce. Dnes mam problem u ni i nainstalovat ovladac =­) Problemy nejcasteji souvisely se starim a unavou materialu.
Toshiba e­-studio 167 Trochu mi vadi, ze nema automaticke odesilani tiskoveho counteru e­-mailem i presto, ze ostatni vyssi modely ho maji ­(je to podle me jen zalezitost firmware­). Vzhledem k jednoduchosti tiskoveho reseni se zatim neprojevily zadne vetsi zavady.
Toshiba e­-studio 2500c Pomerne mlady prirustek, ktery zatim funguje za dodrzeni udrzbovych bodu na counteru v poradku. Oproti 281c je rychlost barevneho tisku ohromujici =­)

Shrnuti? HP me zatim nijak zasadne nezklamalo a opet se potvrdilo, ze cim vice do tiskarny vlozime prvotnich financi, tim dele vydrzi, ale nema cenu kupovat drahou ­(a hlavne ne inkoustovou­) tiskarnu nekam, kde vytisknou 40 stranek za mesic.
S Toshibou jsem co se tyce jejich velkych multifunkci zatim spokojen, ale kdyby nebylo sluzeb externi firmy, co se stara o udrzbu, asi by mi neduhy spojene s velkym vytizenim tiskaren vadily.
Epson jsem videl jen z rychliku, pokud nepocitam jedinou inkoustovku, co jsem kdy zazil a horsi zkusenost s tiskarnou nemam, takze asi tak =D
Canon inkoustove multifunkce klasicke problemy + zvysenou prasnosti odepsane hlavy. Jednou pokus o pouziti refill kitu, dopadl spatne... Do canonek radeji kupujeme original cartridge.
OKI znam od nich jen jehlickove tiskarny a nemuzu si stezovat. Vse co se po nich chce jsou schopny vytisknout a drzi bez poruch.
Lexmark mame zatim jediny, Z33. Praci dela dobrou, ale provoz je hodne nakladny ­(barva moc nevydrzi­).

HP Laserove tonery nechavame doplnovat externi spolecnosti, stejne tak i nektere vybrane inkoustove tiskarny u kterych vime, ze to snesou.
Odpovědět0  0
RoboParak | 5.11.200821:32
Cital som tu, ze samsung nic moc. Mate niekto skusenosti s touto multi tlackou ? Je samsung standartne naprd ?

HP mutlitlacky nam odchadzaju jedna za druhou ­(teda odchadzaju scannery a tym padom sa z nich stavaju obyc. tlacky­). odisli uz 3 zo 4, vsetko po zaruke s relativne priemernou zatazou
Odpovědět0  0
Woyta (14) | 25.10.200813:15
Nejakou dobu jsem mel Lexmark Z35. Napln byla za dlouhe roky koupena jen jedna. Pak jsem jen kupoval cerny inkoust. ­(barevna nikdy uvnitr nebyla­) Vyzkousel jsem ruzne znacky. A nektere byly dost nekvalitni a dost ucpavali trysky ­(Crocodile nebo tak nejak­). Takze jsem koupil kapalinu na cisteni trysek a zmenil znacku inkoustu. Nakonec jsem mel 100ml lahvicku s nahradnim inkoustem a refil sady nekupoval. Po 30 doplnenich porad tiskla dobre. Zatizeni tiskarny bylo po dobu studia obcas velmi velke. Pak se prestalo tisknout, barvy vysichali a me nebavilo cistit trysky. Takze tiskarna sla pryc ­(slouzi jinde­) a nastoupil domu laser.

Ve skole mame HP1015. Tonery jen od Xeroxu. Spotreba opravdu velka a bez problemu pracuje radu let.

Nahradni napln nemusi byt zlo ale chce to dobreho vyrobce.
Odpovědět0  0
guzii (375) | 25.10.20080:15
Žádné zkušenosti s tiskárnami Brother?

Btw. osobně jsem zastáncem renovovaných tonerů. Pokud budu uvažovat poloviční cenu renovované náplně, při cca 6ti výměnách ušetřím na celou novou tiskárnu.
Odpovědět0  0
msdka | 31.10.200810:55
Brother jako jediný výrobce poskytuje standardtní záruku i v případě používání neoriginálního spotřebáku.

...jediným problémemem je, že s tonerovými i válcovými renovacemi do Brotheru máme kvalitativně špatné zkušenosti...
Odpovědět0  0
CyBeRcze | 12.11.200810:55
Co se tyce hardwaroveho zpracovani, nemel by mit problemy.
Jeho ekonomicky mod tisku je ale asi nejhorsi, co jsem kdy videl. Myslim tim vysledny vytisteny dokument. Setrit to bude asi efektivne...
Denne prichazim do styku jen s brother labelerem ­(P­-touch­). S tim zatim nebyl problem.
Odpovědět0  0
Sieben (10) | 24.10.200819:23
skušenosti se servisem ­-
HP 9130 ­- v životě bych si už nic nekoupil do Autocontu ­- poté co sme u nich měli v reklamaci tiskárnu za cca 23 000kč! měsíc jim ležela na skladě a nevěděli, že ji tam mají..a pak jejich přístup...vyustílo to až tak daleko, že jsem na ně podal stížnost u fy.HP, že jim kazí dobré jméno, poté se začalo konečně něco dít.
Tiskárna bohužel ­"blbne­" dodnes:­(

Canon MP510­- odešla nám po roce černá hlava ­- servis vynikající ­(servis4you nebo nějak tak­) dali nám novou hlavu.

Sám servisuji tiskárny co máme dál ve firmě a to laserovky 2100dtn ­- odešel nám fuser­-kit, objednal sem novej a vyměnil.
Pak také odešel podavač papíru ­- tedy, ošoupala se podávací pryž, servisní oprava

pak nějaké další HP inkoustovky, ve kterých se přeplnila nádržka na odpadní inkoust, rozebral sem tiskárnu, vyčistit, smontoval.

Taky bych si nekoupil inkoust od Epsonu, jejich de*entní politika ­- jakákoliv barva došla, nebudu tisknout vůbec, je příšerná a nikomu ji nedoporučuji.

Opět vás varuji, od autocontu si radši nic nekupujte...
Odpovědět0  0
Martin46847 | 24.10.200813:53
Na domácí inkoustové tiskárně je třeba vytisknout alespoň jednu stránu 1x za 3 týdny.
Ihned a bezodkladně jak se udělají pruhy dolít inkoust z refilu, čekání přes víkend už je dlouho.
S tímto přístupem tisknu na originální cartridge běžně 3 roky a to už se vyplatí.
Odpovědět0  0
Petr Kase | 24.10.200813:44
podle me nejcastejsi vada je ze dochazi napln
Odpovědět0  0
Papik | 24.10.200810:15
Mám velmi dobrou zkušenost se staršími laserovými tiskárnami HP LJ 5L a 6L. Každý den v zápřahu 8 hodin, tisk průměrně každých 10 minut a makaly cca 7 let, některé i víc. Jen občas šly na opravu s podavačem, když se díly oběhaly.

Inkousty HP 690c, 730cx ­(nebo tak nějak­), po několika letech malé zátěže na odpis.

HP 1200 a 1005w drží také dobře, HP 1100 měly vždy po určité době problém s podavačem ­- toner se nabaloval na gumové kolečko a bylo třeba ho vyčistit, cca jednou ročně. Oproti ostatním byly krapítek horší.

HP 1320 máme jen pár, tiskne se denně, ale ne tak často jako u předchozích typů, zatím bez problému.

HP 1010, 1020 ve velkém zápřahu a bez problému.

HP 2550 bez problému, jen ta doba než začne tisknout a to věčné testování..

HP 5000 a 2100 ­(síťové­), slušný zápřah, několik oprav, ale jinak fungují roky spolehlivě.

Dell 1710, střední zátěž, zatím v provozu relativně krátkou dobu, neberou samolepicí obálky, z některých tlačítek na vrchu již setřená barva, občas zaseknou papír.

Dell 5110cn ­(síťová­), malá zátěž, zatím bez problému, idiotsky vyřešené kryty a otvírání.

Xerox 3110 ­- tragédie.

Xerox 6100, po několika letech ­(asi 4­) střední zátěže k vzteku, sekají se papíry, špiní papíry, sype se originální toner, dlouho se vypíná, často se testuje a pomalu nabíhá z úsporného režimu.

Xerox M20i, M15i, multifunkce, 2 roky v provozu, střední až velká zátěž, zatím spokojenost.

Xerox WC 7228 ­(síťová, multifunkce za 180k­), perfektní tisk, nepřátelské a nedomyšlené ovládání a nastavení. Šílená cena spotřebního materiálu.

OKIpage 24, malý až střední provoz, velké několikasetstránkové tisky, cca 4 roky perfektní, pak šla do háje.

Na většině tiskáren používán renovovaný toner i válce, vyzkoušeno mnoho společností a až na několik propadáků vždy v pohodě. Cenová úspora oproti originálům se vyplatí i pokud by měla jít tiskárna jednou ročně na vyčištění.
Odpovědět0  0
Marenek (92) | 24.10.200810:32
starší HP byly opravdu nezničitelné ­- sám jsem kdysi koupil starší HP III a dalších několik let běžně používal a plně funkční, když už parametry nestačily, poslal dál.

a že ­"Xerox 3110 ?­- tragédie­" se nedivte, když je to Samsung. mám 3130 takže vím :­-(
Odpovědět0  0
wrah (108) | 24.10.20089:08
Po vytištění druhého toneru ­(originál!­) se tiskárna zbláznila docela ojedinělým způsobem. Vyhlašuje, že je v ní zaseklý papír a odmítá tisknout. Nicméně žádný hryzlý papír nevidět, vnitřek je naprosto čistý, tiskárna totéž dělala i u jiného počítače, takže problém typu zblázněný ovladač také nehrozí. Napadá někoho kde je chyba?
Odpovědět0  0
wrah (108) | 24.10.20089:09
Pardon, překlep. Je to 2900, ne 2600. Chybičky jsem si všiml v momentě odesílání příspěvku.
Odpovědět0  0
Zaki | 24.10.20089:17
Mozna je jen zasekle cidlo sledujici pohyb papiru.
Odpovědět0  0
wrah (108) | 2.11.200820:45
Tak poněkud se zpožděním dodávám: v pátek nahlášeno firmě provozující reklamace canon tiskáren ­(Dileris­), řekli nám, že si to v pondělí odveze maník od DPD. V úterý jsme se ho zeptali, jestli si vezme tiskárnu.. Prohlásil, že mu sice nikdo nic neřekl, ale na místě ji naložil a odvezl. Dále jí podle záznamů Dileris dostal ve středu, vyměnil celou vadnou pcb ­(ano, prý se nezbláznilo čidlo ale celá deska..­) a ve čtvrtek poslali zpět. Následující PÁTEK, tj týden po napsání firmě zabývající se reklamacemi byla tiskárna zpět. A to jsme vlastně den ztratili, tím že jsme ji DPDčkáři nedali hned v pondělí, možná hned v pátek minulý. Každopádně se mi líbí, že v servisu strávila tiskárna přesně 23 hodin, zbytek času byla na cestě a nebo jsme čekali, až si jí někdo vyzvedne. Ostatně, velice se mi líbí i využití toneru. Sice výrobce udává 2500 stránek, ale vytiskla již dva celé, oba po cca 3500 stranách. Celkově musím říct, že tiskárna tiskne velmi slušně, minimálně při využití originál toneru vytiskne daleko víc stran, než je uvedeno a servis perfektní ­(až na to, že klukovi od DPD neřekl jeho šéf ­(DPD­), že od nás má vyzvednout tiskárnu.. Ale DPD to prý mělo hlášeno již v ten pátek, čili chyba jen u nich..)
Odpovědět0  0
kilab (7) | 24.10.20088:57
Môžem len potvrdiť informácie v článku, v tlačiarni som používal neoriginálne náplne a odišla tlačová hlava, oprava sa nevyplatí.
Odpovědět0  0
Marenek (92) | 24.10.200810:37
známého ip4500 tiske vesele rok ve skoro profi zápřahu neoriginálníma inkiustama z lahviček na hadičkách ­(upravuje to jakási firma­). žádné problémy nezaznamenány, cena tisku zlomková.
Odpovědět0  0
Stanislav1 | 27.10.200812:16
Prozraďte, prosím, tu barvu pro Canona ...
Odpovědět0  0
jerryczech007 (1) | 28.10.20080:34
I když jsem v iP 4500 používal orig. náplně, po 3­/4 roce začala řádkovat tisková hlava, naštěstí v Českém servisu vyměnili kus za kus a šel jsem domů s novou tiskárnou :­-)
Odpovědět0  0
tomasjerry (208) | 24.10.20088:56
Tak u laseroviek od HP je troska zvlastne, ze aj pri pouzivani original HP tonerov mi odysiel fusser po 50000 strankach, aj ked zivotnost je 100000. Samozrejme uz bola po zaruke, takze oprava bola dost draha. Jedna sa o model 1320n, 3700Cn a 1200. Nechapem naco vyrobca udava ich zivotnost taku vysoku, ked nevydrzi. Inak mame vo firme 5 kusov 1320n a uz 2 sme museli dat opravovat, pricom obe nevytlacili viac ako 60000 papierov.
Odpovědět0  0
Wolfsteen (17) | 24.10.20087:46
Moje inkoustová tiskárna Epson C45 mi napsala, že některé její součásti jsou na konci své životnosti a že se mám obrátit na servis. Tak jsem ji vzal, zanesl na sběrné místo starých elektrospotřebičů a koupil novou:­-)
Odpovědět0  0
Rachott | 24.10.20088:35
A přitom stačilo jen zresetovat čítač a tiskárna by běžela dál...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.