Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.8.2004, Martin Štěpánek, aktualita
Na internetu se pomalu začínají objevovat první recenze grafických karet a procesorů v této nové 3D akční "pařbě". Když pominu davovou psychózu, která celou hru provází, a momentálně jasné vedení nVidie coby výrobce grafických čipů, je zajímavé...
Honza1111 | 5.8.20049:18
kvůli tomu jste vyhodily 6 litrů za grafickou kartu a po 10ti hodinách už vás to nebaví, docela výdrž, mě každá hra omrzela do půl hodiny. Spíše je zajímavé jak Radeon 9800pro je slabá karta v této hře, proti nevidii vypadá jako lowend a ne karta za 200 dolarů.
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 5.8.200411:14
Pomohou Catalyst 4.9 beta, ktere uz jsou k dispozici. Pri testovani to pridalo okolo 5­-15fps ­(podle rozliseni a narocnosti sceny­).
Odpovědět0  0
JohnyH (15) | 4.8.200414:00
No tak ja jsem jeste D3 nehral, ale rozhodne fandim HL2 :­) Myslim si ze pribeh a hatelnost v HL2 bude na neco jine urovni nez u D3. Vse tou jsou ovsem jen spekulace... :­) Snad jen bych rad dodal: AMD rulezz :­)­)­)
Odpovědět0  0
dg_MM | 4.8.200412:16
Tuto hru již hraji druhým dnem a musím říci, že nechápu, proč jsou z ní všichni tak u vytržení, protože ta hra je graficky silně průměrná a z prostředí se vám po 10 hodinách tu hru ani nebude chtít dohrát. Hraji to v 1280x1024 v UltraHigh detailech a techtury vypadají hrozně rozmazaně, BumpMaping je ve srovnání s CryTek enginem směšný a postavičky rozhodně nemají 80000 polygonů, protože jsem všechny hranatější než postvy ve FarCry. Materiál, který má být železný vypadá mnohem hůř než ten ve FarCry a to mi přitom tento DOOM3 vyžaduje na takového průměrné grafické orgie mnohem více od hardware než FarCry.
Celkově shrnuto: je to středně velké zklamání. Z mého pohledu by si jedničku zasloužil pouze člověk co dělal zvuky, ty jsou fak t COOL a tak je to dobře naskriptované, takže již dopředu tušíte, že přijde nějaké překvapení a máte strach odkud to na vás vletí :­-­). Ten engine je fakt slabý a poráží ho FarCry a zcela určitě ho porazí i Half Life 2 a Stalker.
Odpovědět0  0
Ja | 4.8.200414:18
Nemozem s tebou suhlasit, mam obe hry, Doom 3 som hral skoro do 02.00 a musim povedat, ze ma o dost lepsiu grafiku ako FarCry, hlavne postavy, co je ale pravda, ze mam z toho zmiesane pocity, ak bude cela hra len o tom, ze sa budem predierat v chodbach nejakej vesmirnej stanice, kde nebude poriadne ani nic vidiet,tak je to dost o nicom :o­(­(, a dost silne to posobi, ze chodi clovek stale dokolecka dokola :o­((
Odpovědět0  0
danno (335) | 4.8.200415:16
Uplne s tebou suhlasim. Veru som sa musle dobre poobzerat aby som nasiel zretelne znamky bum­/normal mappingu. Vo FC priam bil do oci vsade okolo. Pre priklad si porovnajte dve kupelne­- z FC vs. D3, na plnej ciare vyhrava FC. Detailnost textur prostredia ­- proti FC snad polovicna. Polygonov na niektorych postavach o polovicu menej, vidno spicate hlavy!. a pritom je to na HW zravejsie. Mozno je tu lepsia praca s stienmi, v tomto mal FC rezervy. A rozhodne neodporucam hrat klaustrofobikom.
pre mna osobne je D3 ­(engine­) dost sklamanim.
Odpovědět0  0
xR-> | 5.8.200410:21
Engine D3 je revolucni v tom, ze naprosto vsechno osvetleni na vsech povrsich ­(vcetne stinu apod.­) je pocitato realtime, coz treba ve FC neni. Proto to nemusi vypadat zpocatku tak dobre, ale technicky je to obrovsky skok vpred. Navic to jede obstojne a v plne kvalite ­(vcetne difuzniho a spekularniho bumpmappingu­) i na GF4 MX ­(uroven DX7!­). Chtel bych na teto karte videt FC...
Odpovědět0  0
GLOWi | 5.8.200412:02
Nevim ,nevim., ale DOOM 3 nepouziva POUZE dynamicke osvetleni ­"The game lacks so­-called soft shadows and uses a number of light maps, therefore, we cannot say that Doom III uses only dynamic lighting model. ­" FC jede na GF4 MX bez problemu, stejne jako DOOM 3 na nejnizsi nastaveni ­(i kdyz hra jako takova se mi mne moc nenadchla a podle ohlasu mne asi nenadchne ani D3­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.