reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Japonský automat na procesory je ve skutečnosti výherní stroj

1.9.2021, Jan Vítek, aktualita
Japonský automat na procesory je ve skutečnosti výherní stroj
Nedávno se v Japonsku objevil automat, který z svým sklem ukazuje řadu krabic od procesorů Ryzen a zdálo se, že jde prostě o nový způsob jejich prodeje. Ostatně pokud jde o Japonsko, v tomto ohledu nás může málo co překvapit. Jenomže o prodej tu nejde.
Fotografie automatu s procesory Ryzen se objevily už před několika dny, přičemž to vypadalo, že nejde o zrovna zajímavé téma. Prostě zaplatíme a automat nám vydá žádané zboží, což sice není zrovna obvyklý způsob a také lze těžko říci, kdo by takové nakupování mohl preferovat a proč by vůbec někdo měl chodit k automatu pro nový procesor. Nyní ale přichází informace, které to vše vysvětlují. Nejde totiž o prodejní automat, ale o výherní automat. 
 
 
V japonském městě Nagoya tak můžeme zkusit své štěstí a vyhrát relativně moderní procesor. Automat přitom za svým sklem ukazuje krabice s procesory Ryzen 5 5000 i Ryzen 5 3000, jenomže tyto obaly většinou nemají nic společného s tím, co najdeme uvnitř. 
 
Zájemci mohou zkusit své štěstí a za 1000 jenů (cca 200 Kč) si koupit lístek, který pak uplatní v automatu a pak mají mít šanci 1:30, že získají krabici, v níž se nachází procesor AMD Ryzen generace Zen 2. Spíše ale získají postarší procesor z řad Intel Pentium, Celeron nebo AMD Athlon, který si budou moci doma spíše jen vystavit. 
 
Nejde tedy o nový způsob nakupování procesorů, ale spíše o hazard a ze strany prodejců o způsob, jak se zbavit takových procesorů, které by jinak udali velice těžko. 
 


reklama