reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jinhua popírá, že by Micronu kradla firemní tajemství

6.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Jinhua popírá, že by Micronu kradla firemní tajemství
Obchodní válka mezi Čínou a USA se týká také společností Jinhua a Micron. Americký Micron čínskou firmu obviňuje z krádeže jeho know-how a obecně průmyslové špionáže a nyní se nechala slyšet také Jinhua, která to popírá. 
Fujian Jinhua Integrated Circuit Company patří mezi čínské společnosti, které mají v úmyslu rozjet ve své domovině výrobu pamětí DRAM. Zatím ani v nejmenším nedokáží ohrozit velikány jako Samsung, SK Hynix či právě Micron, ale tak tomu samozřejmě nemusí být navždy a je jasné, že čínským firmám by velice pomohlo, kdyby na tom byly s ohledem na technologie tak dobře jako dnes vedoucí firmy. 
 
 
Tato eskalující přestřelka začala obviněním, v němž Micron nařkl čínskou protistranu z krádeže duševního vlastnictví, a to s notnou pomocí tchaj-wanské společnosti United Microelectronics Corporation (UMC). Právě s UMC Micron poté prohrál soudní spor probíhající v Číně a musel čelit zákazu prodeje některých svých produktů, což bylo Američany viděno prostě jako odplata. Micron poté prohlásil, že takové opatření je nepřípustné a že se bude bránit a my jsme se naposledy dozvěděli, že americké Ministerstvo obchodu v podstatě zakázalo americkým firmám s Jinhuou obchodovat, což můžeme vidět jako snahu zabránit (nebo alespoň značně znesnadnit) vybavení dokončovaných továren potřebným zařízením pro výrobu čipů. 
 
Nyní se nechala slyšet i samotná Jinhua, která poskytla vyjádření, na které můžeme ale vpustit leda Google Translate, ale ten dokáže vytáhnout jeho hlavní sdělení. Píše se v něm, že společnost Jinhua vždy respektovala a podporovala nezávislý výzkum a vývoj a sama šla touto cestou, co se týče pamětí a s nimi spojených produktů, díky čemuž sama drží několik patentů. Vždy také přisuzovala velký význam ochraně duševního vlastnictví a práv na ně a jeho krádeže sama odsuzuje. 
 
Dále se tu uvádí, že Micron posuzuje Jinhuu jako hrozbu a kvůli tomu přistoupil k různým krokům, jak zabránit jejímu vývoji. To mělo vyústit v nedávné rozhodnutí Ministerstva obchodu USA a Jinhua Američany vyzývá k tomu, aby těchto praktik zanechali a obnovili obchod a spolupráci. 
 
Takže jako obvykle tu máme dvě strany, které se drží své vlastní verze a jisté je jen to, že jedna z nich ohledně špionáže neříká pravdu. Obchodní válka už má své přímé důsledky pro americké občany. Nedávno jsme se mohli dozvědět třeba to, že Seasonic ohlásil zvýšení cen svých produktů pro americký trh. To je přímý důsledek výrazného zvýšení celních poplatků za zboží dovážené z Číny, což se výrazně projeví od příštího roku. 


reklama