reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Na akvizici AI společnosti Xnor.ai ze strany Apple by nebylo nic zvláštního, kdyby ovšem nepřinesla majitelům bezpečnostních kamer Wyze jednu nepříjemnou novinku. Přestaly jim totiž detekovat lidi, což byla jedna z hlavních funkcí.
Deluxa (225) | 23.1.202015:14
To je pravdepodobne nejake vnutorne skryte korporacne postuchovanie.... wyze pokial viem patri amazonu. Zrejme pravnici zhniteho jablka hladali v portfoliu taky ich vyrobok kde je klucova sluzba napojena na 3tiu stranu ktora by sa dala ovladat alebo vyhodne kupit. Vobec by som sa necudoval ak by tam bolo cele take oddelenie co nic ine nerobi len hlada akou akviziciou a kupou patentov by najviac uskodili konkurencii. Takto zabili 2 muchy jednou ranou, urcite budu mat taku istu ale uz vlastnu apple zhnitu kameru a zaroven odstranili potencialnu konkurenciu z trhu....kto vie preco ich nekupil prave amazon. Mozno vedel ze nestoja ani za ten smradlavy prd alebo proste pre to ze taku technologiu uz maju a neplanuju uz investovat do takych kamier ale do niecoho uplne ineho. Asi takto nejako si predstavujem kazdodenny boj dvoch fasistickych korporacii :D ..vlastne to ani nie je zabavne lebo nikto z nich v takychto pripadoch nie je postihnutelny a doplati na to ako vzdy spotrebitel.
Odpovědět0  0
zivan (124) | 19.1.202011:43
Zajimave je to s WhatsApp na Windows Mobile. Ok, bylo oznameno, ze WhatsApp prestane byt podporovan, ale aplikace se myslim po 15.1.2020 ani nespusti, ale staci vypnout net a posunout datum zpet a normalne se spusti a jde prochazet historii. Takze nejenom ukonceni podpory, ale natvrdo zakazani. To by bylo revu, kdyby Windows 7 po konci podpory nesli ani spustit.
Odpovědět0  0
regine (57) | 17.1.202022:41
Proto se řídím konzervativní zásadou: Vše zakázat, čekat, čekat ­- zda novinka je přínosem pro MNE ­- teprve potom povolit někomu, něco provádět.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 17.1.202022:52
jediný drobný problém: Strašná spousta zařízení pracuje s cloudem. ­(a počet roste­) Takže se to pěkně připojí a dostane rovnou aktualizaci. A i kdybys jí nějak zneškodnil, tak ti patrně cloud ohlásí error a zařízení rovnou přestane fungovat. Dokud tu aktualizaci nenecháš provést.
Odpovědět0  1
regine (57) | 18.1.202011:09
'Cloud­' vlastní a pod kontrolou OK ­(klasicky vlastní u velkých korporací­). Ale kupovat zařízení závislé na ­'nebeských službách­' cizáků je cesta do pekla. Už je známo, že spousta zařízení je nepotřebných neb společnost provozují cloud zkrachovala nebo jiné nepřístojnosti umrtvily HW.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 18.1.202012:51
Krásně to ukázal příklad Venezuely a Adobe. Kousek státní arogance a máte problém. A tam to ještě šlo korektně a pomalu. Lze si až nepříjemně snadno představit i nekorektní a rychlou verzi. Tj, že na serverovnu naběhne zásahovka a vy se o tom, že vám stát smaže data dozvíte až po odpojení služeb. ­(násilném odpojení­)
Odpovědět0  1
sadko (11) | 17.1.202020:42
Znefunkcnenie HW updatom firmware uz spachal Logitech a to u zariadenia Harmony Link. Nastastie to dopadlo dobre pre majitelov, vymenili im ich za Logitech Hub. Jednalo sa tiez myslim o pouzitie licencie tretej strany a Logitech sa rozhodol tuto dalej neobnovit a zariadenia predaval aj nadalej bez upozornenia, ze k urcitemu datumu prestanu fungovat.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.