reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Každý měsíc je napadeno 77.000 účtů Steamu, Valve reaguje

11.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Každý měsíc je napadeno 77.000 účtů Steamu, Valve reaguje
Společnost Valve se rozmluvila o zabezpečení své distribuční platformy Steam Games a uvedla k tomu, že počet úspěšně napadených účtů roste a dostal se až na 77.000 měsíčně. Jde tak o hlavní problém, jak jej vnímají samotní uživatelé.
Útoky na uživatelské účty Steam Games tedy jsou pro Valve závažný problém a jde o hlavní věc, na kterou si uživatelé stěžují. Obvyklým scénářem je, po úspěšném napadení účtu je tento dokonale vyčištěn od všeho, co může být k užitku. Valve tak nyní doufá, že sami uživatelé se začnou více starat o zabezpečení svých účtů a budou využívat při přihlašování jako doplněk i Steam Guard Mobile Authenticator, který je součástí mobilní aplikace Steam. Při každém přihlášení ke Steamu tak budou vyzváni k tomu, aby zadali také kód, jenž bude zaslán právě do mobilní aplikace. To sice značně zvýší bezpečnost, ale také to znamená složitější a zdlouhavější přihlašování k účtu. Výhody a nevýhody ale už musí zvážit každý sám.





Napadání účtů Steamu se v podstatně zvýšené míře objevilo poté, co byla spuštěna služba Steam Trading pro obchodování mezi uživateli. Scénář je tedy zřejmý. Po napadení účtu se vše obchodovatelné využije a v podstatě ukradne a převede na cizí účty. Samotná společnost Valve říká, že nyní může být pro útočníky cílem v podstatě jakýkoliv účet.

Valve také sděluje, že jeho mobilní aplikace dokáže náš účet zabezpečit lépe než ostatní služby jako Google Authenticator. Firma si ale také uvědomuje, že řada uživatelů o takový způsob přihlašování nebude mít zájem, třeba už jen proto, že nevlastní vhodné chytré zařízení. Uvažovala tak dokonce i o zrušení celé služby Steam Trading, ale rozhodla se proti zneužívání účtů bojovat jinak. Pokud někdo nebude používat Steam Guard Mobile Authenticator, tak si při prodeji nějakého "zboží" počká tři dny, čili po tuto dobu bude možné transakci zastavit, což nám dává dobrou šanci zjistit, že náš účet byl napaden. V případě, že budeme obchodovat s přítelem, kterého jsme si přidali přinejmenším před rokem, bude tato lhůta jen jednodenní.

Společnost Valve hodlá monitorovat uživatelské diskuze, aby získala zpětnou vazbu a případně zabezpečovací systém dále upravila.

Zdroj: Hexus.net
reklama