reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingpin vyhnal GeForce GTX 1080 Ti i nad 3 GHz

23.3.2017, Jan Vítek, aktualita
Kingpin vyhnal GeForce GTX 1080 Ti i nad 3 GHz
Nedávno jsme se podívali na to, že nová GeForce GTX 1080 Ti, která má už tak na základních taktech výkonu na rozdávání, byla díky chlazení tekutým dusíkem přetaktována na více než 2,5 GHz. Nyní tento rekord pokořil Kingpin kopající za EVGA.
Vince ‘Kingpin’ Lucido je dvorní overclocker firmy EVGA, kterému se právě podařilo přetaktovat grafickou kartu GeForce GTX 1080 Ti na více než 2,5 GHz, ale to se evidentně pouze rozcvičoval. V daném článku se kromě toho také dozvíme, že s vodním chlazením, které je na rozdíl od chlazení tekutým dusíkem (natož pak heliem) dostupné a především prakticky využitelné, může tato karta stabilně pracovat na 2,1 GHz. To má sice za následek výrazně vyšší spotřebu, ale také slušný nárůst výkonu.





Nyní tak Kingpin překonal svůj vlastní rekord z minulého t ýdne, a to rovnou o 500 MHz, což je ve světě GPU pozoruhodné. Však je dosažených 3024 MHz nejvyšší takt, na němž kdy jaké GPU pracovalo a předchozí rekord držela GeForce GTX 1060 s taktem 3012 MHz. Paměti GDDR5X přitom pracovaly na fyzickém taktu 1501 MHz, takže 6 GHz efektivně, čili jejich takt byl snížen z výchozích 11 GHz (či 11 GT/s), a evidentně tak v tomto pokusu šlo o dosažení nejvyššího taktu GPU a ne o trhání rekordů v 3DMarku apod.

Uvidíme tak, zda se Kingpinovi nepovede dostat GeForce GTX 1080 Ti s taktem GPU 3 GHz i do použitelné konfigurace, aby z ní vyloudil také nějaký výsledky benchmarků.

Zdroj: EVGA
reklama