reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston DataTraveler Locker+ G3, šifrovaný USB disk s cloudovou zálohou

8.1.2015, Milan Šurkala, aktualita
Kingston DataTraveler Locker+ G3, šifrovaný USB disk s cloudovou zálohou
Společnost Kingston přidala novou funkci svým USB diskům DataTraveler Locker+ G3. Jejich obsah může být nyní zálohován ještě na cloudových službách, což zajistí přístupnost dat v případě krádeže USB disku.
Kingston rozšiřuje možnosti svých USB disků DataTraveler Locker+ G3 (DTLPG3) o funkci zálohování obsahu na cloudových úložištích. Data jsou na disku hardwarově šifrována, ochráněna heslem a v případě 10 neúspěšných pokusů o prolomení hesla se disk zamkne a přeformátuje. Novinkou je však schopnost zálohovat chráněný obsah na cloudových úložištích. Mezi podporovanými jsou Google Drive, Microsoft OneDrive, Amazon S3, Dropbox a Box.


Kingston DataTraveler Locker+ G3 64 GB


V případě odcizení disku tak budou data pro uživatele i nadále přístupná. Vše je umožněno díky softwaru USBtoCLOUD od společnosti ClevX, které je podporován pouze u Windows. Samotný disk ale spolupracuje i s MacOS 10.7 a novějším. Rozměry disku činí 60,56×18,6×9,75 mm a k dispozici je v kapacitách 8 GB až 64 GB. 8GB varianta nabízí rychlost čtení 80 MB/s a podstatně slabších 10 MB/s u zápisu. 16GB verze je na tom lépe, u čtení je to 135 MB/s, u zápisu pak 20 MB/s. Nejvýkonnější jsou 32GB a 64GB varianty, které shodně nabídnou 135 MB/s u čtení a 40 MB/s u zápisu.
 
Zdroj: TZ Kingston


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama