Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Klávesnice s LED klávesami

21.9.2005, Milan Šurkala, aktualita
Klávesnice s LED klávesami
United Keys představil první klávesnici s programovatelnými klávesami zobrazujícími nadefinovanou funkci pomocí LED displeje na každé klávese. Disponuje rozhraním USB 2.0. Tato vymoženost se týká ale pouze dvanácti funkčních kláves F1-F12....
United Keys představil první klávesnici s programovatelnými klávesami zobrazujícími nadefinovanou funkci pomocí LED displeje na každé klávese. Disponuje rozhraním USB 2.0. Tato vymoženost se týká ale pouze dvanácti funkčních kláves F1-F12. Displej je monochromatický (jednobarevný) o rozlišení 20×20pixelů.



Klávesnice je dodávána se softwarem Icon Editor, kde si lze snadno vyrobit obrázek pro všechny klávesy. United Keys 205Pro PC Keyboard má být na trhu od začátku příštího roku. V rámci předobjednávek "friends and family" bude pro tento rok k dispozici za $199,99, jinak bude cena činit $299,99. To ale za klávesnici poměrně dost.



V červenci ruské designérské studio Art.Lebedev představilo ještě o mnoho zajímavější klávesnici, kde byly všechny klávesy programovatelné a vybavené OLED displejem 32×32 pixelů. Jenže to byl jen koncept, i když se také doufá v jeho uvedení na trh. Otázkou bude cena, která bude asi mnohem vyšší. Pro zajímavost jsem připojil pár obrázků klávesnice Art.Lebedev Optimus. Šikovná věcička.






Zdroj: www.bit-tech.net
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.