reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Klávesnice SteelSeries Apex nabídne různobarevné podsvícení

11.7.2013, Jan Vítek, aktualita
Klávesnice SteelSeries Apex nabídne různobarevné podsvícení
Známý výrobce počítačových periferií, společnost SteelSeries, si připravila klávesnici Apex, která bude imponovat především příznivcům LED, kteří mají rádi barvy. Její klávesy jsou totiž podsvícené, přičemž uživatel si bude moci namíchat...
Známý výrobce počítačových periferií, společnost SteelSeries, si připravila klávesnici Apex, která bude imponovat především příznivcům LED, kteří mají rádi barvy. Její klávesy jsou totiž podsvícené, přičemž uživatel si bude moci namíchat libovolnou barvu, a to v celkem pěti oblastech, respektive pro pět skupin kláves. Jas pak budeme moci nastavit v celkem osmi úrovních.





To však není jediné, co je na této klávesnici zajímavé. V její výbavě je totiž řada speciálních kláves a ani rozložení těch klasických není zrovna běžné, stačí se podívat na šipky či mezerník. Nad klávesami F1 až F12 pak máme v tandemu klávesy M1 až M12, dále jsou v levé části ve dvou sloupcích klávesy MX1 až MX 10 a nad nimi čtyři klávesy L. A pak tu ještě vedle numerického bloku nechybí šest kláves pro ovládání multimédií. Všechny tyto klávesy jsou nízkoprofilové a z obrázků to vypadá, že budou prosvíceny pouze jejich popisky, ovšem ve skutečnosti světlo prosvítá i mezerami.





Dále výrobce mluví o anti-ghostingu u dvaceti nejčastěji používaných kláves (mluvíme o hraní), přičemž klávesnice jich rozpozná maximálně šest najednou stisknutých, pak tu je obvyklá možnost deaktivace klávesy Windows a pro nastavení podsvícení a všech těch speciálních kláves nám poslouží SteelSeries Engine, jenž umožní vytvořit také různé profily pro různé aplikace.

Tato klávesnice je již delší dobu uvedena v nabídkách obchodů, i když nyní ještě asi dostupná není. Každopádně je oceněna na cca 2500 Kč, přičemž existuje i její jednodušší verze Apex Raw s čistě bílým podsvícením, menším počtem programovatelných kláves a také bez USB hubu. Ten v nabídce dražší klávesnice je, a to se dvěma porty. Cenový rozdíl mezi nimi je pak kolem 800 Kč.

Zdroj: TZ SteelSeries
reklama