Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Končíme s prací na PDA!

1.6.2004, Petr Hájek, článek
Končíme s prací na PDA!
Příruček pro začátečníky ve stylu "Začínáme s PDA," již byly napsány mraky, ovšem jakoby nikoho nezajímalo, na jaký návod se má chudák uživatel obrátit v případě, že se chystá svoji spolupráci s PDA jednou provždy ukončit? Jeden takový, navíc hojně prokládaný fotografiemi, nabízíme, takže si jej nezapomeňte pečlivě prostudovat, ať máte do budoucna nějakou inspiraci...
Asi málokoho jeho digitální mazlíček nikdy nenaštval, tu nefunguje čeština, onde se zase cuká video či hra, nic zkrátka není dokonalé, PDA samozřejmě nevyjímaje. Pokud se Vám již tedy někdy zatmělo před očima a měli jste příslovečných 100 chutí se svým handheldem někam praštit, nenechte se ovládnout vztekem, vše chce pečlivý přístup a plánování, dokonce i destrukce.

Pokud jste již skutečně pevně rozhodnuti dát PDA za vyučenou, pak je třeba před samotnou exekucí učinit rozhodnutí, jakým nástrojem destrukci provést. Metání samotného přístroje vůči nejrůznějším tvrdým plochám je velmi efektivní, leč nepříliš efektní. Vděčnější podívanou kolemstojícím připraví kupříkladu vrh z okna, my každopádně doporučujeme sáhnout po tradičním a osvědčeném kusu výbavy snad každé domácnosti:




Neberte si kladivo příliš malé, léty a generacemi ověřená kutilská moudrost: "Jestliže ti něco nejde, vezmi si větší kladivo," platí 100 % i v dnešní době, několikanásob pak v oblasti křehkých mobilních přístrojů.

Před provedením aktu ještě rozhodně nezapomeňte vyjmout z přístroje akumulátor, který není na podobné zacházení zvyklý, ba dokonce ani stavěný a mohl by explodovat. Tak, předběžným přípravám bylo učiněno zadost a my můžeme přistoupit k provedení. Několik následujcícíh minut tlučte kladivem do zařízení, dokud nebude vypadat podobně jako to z fotografie níže:



V průběhu práce je stylové učinit několik tzv. vychutnávacích pauz, kdy je vhodné zavzpomínat pro větší pocit zadostiučinění na všechny životní situace, kdy Vás handheld zklamal nebo přestal fungovat v ten nejnevhodnější okamžik.




Zvláštní pozornost věnujte likvidaci displeje, která je provázena interesantními optickými efekty.




Ničení interních částí PDA, jako například SD slotu, je již o poznání nudnější záležitost, protože se u nich až na mírné zakřivení ničeho zajímavějšího nedočkáme.




Po prolistování všech manuálů, které byly k dispozici a zavolání na hotline větších distributorů handheldů jsme zjistili fakt, který je dobré mít před destrukcí PDA na vědomí - na podobně zvalchovaný přístroj se již bohužel nevztahuje záruka.