reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Konec Google Play Music se blíží, je tu nástroj pro přechod k YouTube Music

13.5.2020, Milan Šurkala, aktualita
Konec Google Play Music se blíží, je tu nástroj pro přechod k YouTube Music
Google je znám rušením mnoha svých služeb a Google Play Music je jednou z dalších, která už brzy zmizí ze světla tohoto světa. Nahrazuje ji YouTube Music a nyní je k dispozici i nástroj pro snadný přechod k nové službě.
Společnost Google dá brzy sbohem další své službě. Jde o Google Play Music, která už nějaký ten pátek koexistuje vedle YouTube Music, jež ji má nahradit. Konec má nastat někdy v průběhu letošního roku, a aby to měli uživatelé té předchozí snazší, přináší jim Google nový nástroj v rámci aplikace YouTube Music pro snazší přechod na novou platformu. V Google Play Music má totiž spousta lidí mnoho zakoupené hudby, playlisty vlastní i odebírané, hodnocení písní pomocí lajků, osobní preference, vlastní přidanou hudbu a mnoho dalšího, o co by asi neradi přišli.
 
YouTube Music logo
 
Nyní tak stačí nainstalovat si aplikaci YouTube Music pro iOS nebo Android a kliknout na tlačítko pro přesun všeho potřebného z Google Play Music do YouTube Music. To by mělo být dílem okamžiku. Podobně tak lze inportovat podcasty do Google Podcasts. Celkově na vás na YouTube Music čeká přes 50 milionů písní, oficiální playlisty i personalizované mixy. Během poslední doby přibylo do YouTube Music několik užitečných funkcí. Playlisty nyní mají zvýšenou maximální délku z 1000 na 5000 písní, těch vlastních lze nahrát až 100 tisíc (původně 50 tisíc), v případě verze pro Android lze stáhnout písně pro offline přístup v aplikaci, mohou být zobrazovány texty písní, vylepšení se dočkalo i vyhledávání.
 
YouTube Music transfer
 
Pokud jde o cenu, tak ta může být s reklamami úplně zdarma. Pokud chcete YouTube Music Premium bez reklam, budete si muset připravit $9,99 za měsíc (v ČR 149 Kč pro jednotlivce, 229 Kč pro rodinu). Google nabízí i balíček s klasickým YouTube, kdy dostanete bez reklam YouTube Music i klasický YouTube za $11,99 měsíčně (v ČR 179 Kč pro jednotlivce, 269 Kč pro rodinu). Pro studenty platí ceny 79 Kč (YouTube Music Premium), resp. 109 Kč (celý YouTube Premium). Tak uvidíme, jak si nyní povede v konkurenci např. Spotify a Apple Music.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama