Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Konzole Sony Playstation 3 již ve výrobě

19.7.2006, Milan Šurkala, aktualita
Konzole Sony Playstation 3 již ve výrobě
V červnu bylo odesláno na 200 tisíc komponent společnosti Asus pro výrobu konzolí Sony Playstation 3. Ty jsou nyní zkompletované dopravovány společnosti Sony. To znamená, že hardwarové specifikace konzole jsou již pevně dané a výroba se...
V červnu bylo odesláno na 200 tisíc komponent společnosti Asus pro výrobu konzolí Sony Playstation 3. Ty jsou nyní zkompletované dopravovány společnosti Sony. To znamená, že hardwarové specifikace konzole jsou již pevně dané a výroba se rozbíhá tak, aby bylo v listopadu, kdy se prodej Sony Playstation 3 oficiálně spustí, na skladech dostatek konzolí.



Tento měsíc dostává Asus další hromady komponent, v září a říjnu by se již mělo jednat o více než milion kusů. Sony slibuje, že v době uvedení Playstation 3 do prodeje chce mít k dispozici nejméně dva miliony kusů, přičemž do konce roku 2006 by chtěla prodat asi 4 miliony kusů. Do března 2007 by se pak mělo jednat o 6 milionů konzolí.

Část konzolí by měla vyrobit i společnost Foxconn Electronics, zde se ale s výrobou počítá spíše v případě, že poptávka převýší nabídku. Což bude jasné až po spuštění prodeje.

Sony Playstation 3 bude k dispozici ve dvou vyhotoveních, levnější má být k dispozici za $499, dražší pak za $599. Prodej se spustí 11. listopadu v Japonsku, v Austrálii, USA a Evropě pak o necelý týden později, 17. listopadu.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.