reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Koolance EXC-800: aktivní vodní chladič

15.7.2013, Jan Vítek, aktualita
Koolance EXC-800: aktivní vodní chladič
V záplavě nových bezúdržbových a kompaktních vodních chladičů je jistě vítaným osvěžením jinak pojatý model, jímž je Koolance EXC-800. Ten umí ke zvýšení chladicího účinku sám aktivně chladit kolující médium na teplotu nižší než je ta okolní,...
V záplavě nových bezúdržbových a kompaktních vodních chladičů je jistě vítaným osvěžením jinak pojatý model, jímž je Koolance EXC-800. Ten umí ke zvýšení chladicího účinku sám aktivně chladit kolující médium na teplotu nižší než je ta okolní, k čemuž mu pomůže výkon až 800 W Tento model využívá také firmou Koolance často využívaní vodní pumpa, která dokáže za minutu svými lopatkami protlačit 11 litrů chladicího média, a to do výšky až 7,5 m.





Chlazení je umístěno do své vlastní externí skříně, takže v tomto případě se bude hodit počítačová skříň se zadními otvory pro hadičky. Je to v podstatě taková lednička pro chlazení protékajícího média, přičemž k tomu nabízí čtyři režimy včetně chlazení okruhu na vhodnou teplotu, aby se neobjevovala kondenzace vody na blocích či hadičkách, čímž bychom se u správně neošetřené sestavy vystavovali riziku poškození či zničení počítače. Jeho přední displej také umí informovat o aktuálním průtoku, otáčkách pumpy (ty lze nastavit) a integrovaných ventilátorů.





Jinak tento model funguje v podstatě stejně jako jiná vodní chlazení. Výrobce uvádí, že by měl správně pracovat v prostředí s teplotou od 0 do 40 °C, což v našich podmínkách lze víceméně zaručit. Co se týče oněch čtyř režimů provozu, pak nastavit můžeme fixní cílovou teplotu dle média či externího senzoru, nebo pohyblivou danou rozdílem mezi teplotou média/externího senzoru a teplotou okolí.




Vedle toho Koolance uvedl na trh tři radiátory pro vodní chlazení, které patří do série XC. Jedná se o modely HX-120XC, HX-240XC a HX-360XC pro jeden, dva nebo tři ventilátory, které jsou všechny stejně tlusté - 54 mm.





Nejlépe tak mají pracovat uzavřeny mezi dvojice ventilátorů, které zajistí co nejlepší profouknutí jejich tenkých žeber. Ceny byly stanoveny na 49, 67 a 85 USD a samotný chladič EXC-800 přijde na 1400 USD. To je moc, ale nic jiného se ani čekat nedalo.

Zdroj: TZ Koolance
reklama