Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

22.4.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Star Trekovský Wi-Fi komunikátor - SD Wi-Fi karta Ambicom není určena pro Palm OS - Lustr zobrazující SMS zprávy - Warfare Incorporated v Multiplayer verzi - Mravenčí roboti i s královnou
swarovski crystal chandelier SMS text messages
Star Trekovský Wi-Fi komunikátor

VoceraFirma Vocera Communications ohlásila HF komunikační systém pracující přes Wi-Fi, který se nápadně podobá komunikátorům posádky lodí Federace. Vocera Communications Badge je "obléknutelné" zařízení s klipem vážící kolem 50 g, jež umožňuje okamžitě navázat dvoucestnou komunikaci bez nutnosti pamatovat si telefonní čísla nebo s něčím manipulovat. Uživatel pouze klepne na šedé tlačítko a vysloví jméno osoby, s níž si přeje hovořit, dotaz je předhozen serveru, který po rozeznání jména aktivuje hovor přes Wi-Fi síť.

SD Wi-Fi karta Ambicom není určena pro Palm OS

sd wifi card wl11-sdPřed několika dny se objevily informace, že je na světě další SDIO Wi-Fi karta, tentokrát jménem WL11-SD od společnosti Ambicom. Bohužel, podobně jako některé další kousky, i tato si rozumí pouze s Pocket PC.

Lustr zobrazující SMS zprávy

Na akci Milan Design Week byl k vidění i tento lustr, jenž se honosí na lustry poměrně neobvyklou dovedností - umí zobrazit textovou zprávu z mobilu, kterou vypisuje na efektní spirále. Je velice praktické, že nemusíte při každém zapípání lovit v kapse telefon, pokud se Vám tedy lustr jeví jako vhodný doplněk do bytu, připravte si asi 18 000 USD.

Warfare Inc
Warfare Incorporated v Multiplayer verzi

Handmark uvolnil veřejné demo multiplayerové (max. 4 hráči) betaverze populární realtime strategie Warfare Incorporated. Uživatelé, kteří si hru zakoupili, mají přístup k 21 multiplayerovým mapám a mohou si zahrát i proti majiteli demoverze. Nová vlastnost funguje jak přes BT, tak Wi-Fi a samozřejmě i přes standardní internetové připojení.

Mravenčí roboti i s královnou

scout_robots.jpg imagePod slovem robot si člověk obvykle představí jediného tvora, tentokrát byl ale vyvinut neobvyklý druh kolektivního robota(ů) nazvaných "Scouts." Zajímavé je na nich to, že automaticky a samostatně koordinují svoje akce dle rozkazů nadřízeného - méně mobilní a řádově větší i výkonnější "matky" označované jako "MegaScout." Tato funguje jako kontrolní jednotka, dostává rozkazy od lidí a překládá je méně inteligentním, ale mobilnějším poskokům k vykonání. Scouts mají být nasazeni v místech, kde by bylo lidské ovládání příliš nemotorné nebo kam se člověk prostě nevejde.