Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

12.5.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
První smartphone s vestavěným digitálním fotoaparátem vybaveným optickým zoomem - Poběží Windows Mobile na hardware od palmOne? - Londýnské taxi přechází na komunikátory - Doposud nejmenší palivový článek pro notebooky
První smartphone s vestavěným digitálním fotoaparátem vybaveným optickým zoomem

Sharp's cameraphone with optical zoomMezi novinkami představenými japonským operátorem Vodafone se objevil i model Sharp V502H, jež je vybaven 2 Mpix autofokus digitálem s 2x optickým zoomem, což je v této kategorii zařízení světové prvenství. Známá je i velikost displeje - solidních 2,4".

Poběží Windows Mobile na hardware od palmOne?

V lokálním tisku The Seattle Post-Intelligencer se objevila zajímavá noticka pořízená během rozhovoru s Pieterem Knookem, senior VC microsoftí Mobile and Embedded divize. Byl tázán, zda mohou Windows Mobile běžet na hardware palmOne. "Perfektně proveditelné," zněla jeho reakce, čemuž se dá docela i věřit, zejména s ohledem na to, že po rozdělení Palmu vznikly dvě samostatné jednotky - palmOne produkující hardware a PalmSource starající se o údržbu a licence Palm OS.

Londýnské taxi přechází na komunikátory

Vozidla londýnských vozů taxi v nejbližší době opustí obousměrná rádia a budou přesně v duchu moderní doby nahrazeny Pocket PC komunikátory XDA II. Přínos pro kvalitu služeb má být obrovský - přes internet půjde například snadno zjistit, kde se nachází nejbližší volný vůz, o možnosti hledat zákazníka podle fotografie nemluvě.

Doposud nejmenší palivový článek pro notebooky

Společnost Casio se pochlubila se svým posledním zlepšovákem na poli palivových článků, typem velikosti běžné LiIon baterie, který udrží notebook naživu až 16 h, reálného nasazení se máme dočkat až někdy v roce 2007.


Casio lapttop fuel cell