reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

25.5.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
První obrázek MS Smartphonu Orange SPV C500/HTC Typhoon - Kingston představuje MMC 4.0 médium - NASA hlasuje pro letadla řízená výhradně počítači - 15" vodotěsný displej
První obrázek MS Smartphonu Orange SPV C500/HTC Typhoon

Na poli MS Smartphonů je již nějaký ten pátek ticho po pěšině, klidné vody má až někdy v letošním červenci zčeřit údajně chystaný Orange SPV C500. O chytrém telefonu je zatím známo jen velmi málo detailů - vedle již zmíněného vydání začátkem léta ještě váha 100 g a rozměry 46 x 108 x 18 mm.

Kingston představuje MMC 4.0 médium

Je vidět, že konec předpovídaný médiím typu MMC je stále v nedohlednu, firma Kingston Technology totiž vypustila nové médium typu MultiMediaCard 4.0 nabízející oproti běžným MMC kusům vyšší rychlosti při práci. K zatím dostupné 128 MB kartě z fotografie přibude ještě 256 MB a 512 MB verze, do budoucna se počítá až s kapacitami 2 GB.

Standard MMC 4.0 podporuje rychlosti 20 MB/s při čtení a 17 MB/s při zápisu, interface x1, x4 a x8, vyžaduje napětí 1,8 V nebo 3 V a je zpětně kompatibilní se staršími MMC sloty.

Jen tak na okraj, autor osobně se setkal se dvěma nespokojenými uživateli MMC karet, obě značky Kingston. Jaké jsou Vaše zkušenosti, milí čtenáři?




aerial drone
NASA hlasuje pro letadla řízená výhradně počítači

Největší překážka bránící tomu, aby komerční aerolinie přešly kompletně na řízení letadel počítači není v žádném případě technická. Ať je ale testovaný autopilot sebespolehlivější, většina cestujících by po zjištění, že letadlo řídí pouze jakási neexistující entita, patrně začala panikařit. NASA doufá, že se podaří nejpozději do 4 let prosadit bezpilotní letouny.

15" vodotěsný displej

Bazének má dnes mezi trpaslíky na zahradě kdekdo, 15" LCD panel na stole také, ovšem jen málokdo se může pochlubit kombinací obojího. Pokud patříte k podobným lidem a máte zbytečných 23 000 USD, můžete zauvažovat o kombinaci "jacuzzi" od Aegean Spas. Nemyslete jenom na práci a relaxujte stylově...


Aegean Jacuzzi
reklama