Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

16.6.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Další informace o Pocket PC komunikátoru ASUS P505 - První červ pro smartphony šířící se skrze Bluetooth - I afričtí lovci již používají PDA s GPS!
Další informace o Pocket PC komunikátoru ASUS P505

Všem příznivcům komunikátorů, které zaujal minulý týden představený ASUS P505, přinášíme další informace. Je potvrzeno, že zařízení poběží na nejnovějším procesoru Intelu, CPU PXA270 taktovaném na 520 MHz a operačním systému Windows Mobile 2003 Second Edition for Pocket PC Phone Edition. Zbývající uvedené údaje zůstávají beze změny.






První červ pro smartphony šířící se skrze Bluetooth

p900Společnost Kaspersky Labs vydala zprávu, v níž je zmiňován Cabir, červ napadající na Symbianu běžící chytré telefony a šířící se skrze otevřená Bluetooth připojení. Cabir naštěstí není nebezpečný, jelikož jej autoři sami rozeslali antivirovým společnostem, jedná se o vir napsaný čistě pro důkaz tvrzení "jde to i zde." To samozřejmě znamená, že je jen otázka času než se objeví skutečně ničivý kousek. Ovšem netřeba propadat panice, uživatel si pouze bude muset zvyknout, že základní pravidla bezpečnosti a zdravého rozumu musí dodržovat i na svém handheldu - nepřijímat podezřelé nevyžádané soubory zvenčí atd.

I afričtí lovci již používají PDA s GPS!

Je to tak, pokrok se zrátka nedá zastavit, časy, kdy národy žijící v těsném kontaktu s přírodou neznaly vymoženosti i starosti civilizace, jsou již zřejmě nenávratně pryč, důkazem budiž jeden z příslušníků africké komunity, kterého se podařilo zachytit v zahloubání nad jeho Palmáčem vybaveným GPS přijímačem.