Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

13.7.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Samsung SPH-2300, mobilní telefon s 3 Mpix digitálem - KDDI očekává palivové články v japonských mobilech do roku 2007 - Sluneční brýle a MP3 přehrávač v jednom - Slovní hodiny
Samsung SPH-2300 - mobilní telefon s 3 Mpix digitálem

Společnost Samsung slíbila, že ještě před koncem roku představí mobilní telefon vybavený digitálním fotoaparátem rozlišení 3 Mpix a slib plní spolu s představením modelu Samsung SPH-2300. Přístroj má optický zoom, blesk i miniSD slot a vypadá to, že i distribuci omezenou pouze na Koreu.


Samsung SPH-2300 cameraphone


KDDI očekává palivové články v japonských mobilech do roku 2007

Zmínku o nových technologiích většinou doplňuje doložka, že se zlepšováku dočkáme až za několik let v Japonsku a za dalších pár let i v dalších částech světa a nejinak je tomu i dnes. Tentokrát se nechal slyšet japonský operátor KDDI s oznámením, že spolupracuje s firmami Toshiba a Hitachi na projektu, jehož cílem je zabudovat palivový článek do tradičního mobilu.


Toshiba fuel cell


Sluneční brýle a MP3 přehrávač v jednom

Oakley MP3 sunglasses
I na jednoznačně sportovně orientované akci, jakou bezesporu Tour de France je, se objevilo jedno zajímavé technologické udělátko, jmenovitě šlo o speciální sluneční brýle Oakley vybavené vestavěným MP3 přehrávačem (na fotografii je má nasazené Lance Armstrong).

Kdy a zda vůbec se MP3man a brýle v jednom objeví na veřejnosti nikdo netuší, ale jednu informaci se přece jen podařilo ukořistit - co se týče kapacity paměti, tak brýle mají údajně pojmout kolem 35 průměrných songů, což vypadá na 128 MB.

Slovní hodiny

Člověk shánějící časoměřič dnes může sáhnout po celé řadě laciných analogových i digitálních hodin, ovšem na hodiny The Muller and van Dongen World Clock v běžném krámku docela jistě nenarazí. Tyto totiž informují o nynějším čase velmi neobvyklým způsobem - namísto lakonického 12:00 se dozvíte, že je "poledne" nebo třeba místo 3:32 Vám věcička sdělí, že je "asi půl čtvrté," to vše samozřejmě anglicky.


wordclockl.jpg image