Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

22.7.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Používání handsfree je stále nebezpečné - Virtuální ovládání na dosah prstu - Mobilní solární nabíječka - Vodovzdorný USB flash disk "SummerMemory"

Používání handsfree je stále nebezpečné

Dle nového výzkumu National Highway Safety Administration a dalších skupin to vypadá, že volání za jízdy s pomocí handsfree (ať již s hlasitým odposlechem či s pomocí modrozubých headsetů), není o nic bezpečnější nežli obyčejné volání. Závěry studie ukázaly, že hansfree nezvyšují bezpečnost jízdy, protože největším nebezpečím ve všech případech stále zůstává mentální odvrácení pozornosti od řízení.

Virtuální ovládání na dosah prstu

UbiButton
Od společnosti NTT DoCoMo pochází tento věru neobvyklý návrh ovládání - ovladač UbiButton vypadající jako hodinky, které mají vzadu čidlo přiléhající na Vaši kůži. A teď pozor, v momentě, kdy pohnete prsty, zařízení detekuje vzruch, díky němuž je možné experimentovat s ovládáním prakticky libovolného (a nejen kapesního) přístroje, prostým vyklepáním určitého vzoru (detekován je pouze vzruch, nikoliv jeho síla) by mělo jít např. zapnout podsvícení, zesílit či zeslabit zvukový výstup apod. Možnostem nasazení se pak již nekladou meze - no řekněte sami, Vám by se nelíbilo zapínat třeba Bluetooth sluchátko dvojitým poklepáním prstu na ucho namísto lovení miniaturního knoflíku?


Mobilní solární nabíječka

Pro všechny mobilní profesionály, kteří pravidelně zůstávají někde na cestách bez proudu, vyvinula japonská firma NTT Advanced Technology přenosnou solární nabíječku nazvanou Pocket Energy. Zařízení velikosti pohlednice je schopno za slunečného dne za 4 - 5 h nabít až 2 připojené mobily.

Waterproof flashPocket Energy se bude prodávat za asi 215 USD a spolu s ním bude dodávána i sbírka konektorů, jež umožní napájení mobilních telefonů, PDA, digitálních fotoaparátů atd.

Vodovzdorný USB flash disk "SummerMemory"

Pokud se se svými daty nehodláte rozloučit ani při některé z vodních aktivit, případně hodláte pracovat i někde na pláži, zvažte nákup tohoto 128 MB USB flash disku, který se ve vodě cítí jako ryba - máchání ho naprosto nerozhází.