Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

28.7.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Samsung YP-ST5, nejmenší MP3 přehrávač na světě? - MiTAC neopouští Pocket PC - Víte jak funguje touchpad u HP iPAQu hx4700? - Replikátor USB flash disků Nexcopy USB Flash Drive Duplicator
Samsung YP-ST5, nejmenší MP3 přehrávač na světě?

Společnost Samsung zamýšlí nahradit nejmenší MP3man na světě, Samsung YP-T5, inovovaným modelem označeným YP-ST5. Samsung YP-ST5 byl vylepšen zejména co se výdrže týče, neboť vydrží při přehrávání až 20 h (YP-T5 vydržel pouze 8 h). YP-ST5 dále nabídne USB 2.0 a v srpnu skrze update firmware i podporu OGGů.

Opravdu nevíme, kde Samsung přišel k tomu, že YP-T5 je s rozměry 54 x 23 x 23 mm nejmenší přehrávač na světě, když třeba EraTech EMP-Z tvaru mince měří pouze 42 x 10 mm.

Samsung YP-T5 se v 256 MB verzi prodává za 129 USD.

MiTAC neopouští Pocket PC

Jako reakci na nedávno se objevivší informace a spekulace o tom, že se společnost MiTAC chystá opustit trh Pocket PC, se web PPC Italia přímo od zástupců firmy dozvěděl, že: "MiTAC se hodlá i v budoucnu řadit mezi firmy nabízející Pocket PC na bázi Win CE .NET." Stručné a věcné.

Replikátor USB flash disků Nexcopy USB Flash Drive Duplicator

001USB120C.jpg image
Ač je nový USB Flash Drive Duplicator od firmy Nexcopy omezen pouze na USB 1.1, může se občas několika vybraným jedincům docela hodit - umí totiž duplikovat až 20 flash disků zároveň, a to prosím z jednoho zdroje.

Víte jak funguje touchpad u HP iPAQu hx4700?

Zajímá Vás, jak pracuje touchpad u nového HP iPAQu hx4700? Pokud ano, prohlédněte si tuto prezentaci ve Flashi.

Dobrou zprávou bezesporu je, že touchpad má 2 pracovní módy - buď se chová jako tradiční ovládací kurzor nebo jako notebookový touchpad, s jehož pomocí šmejdíte jako s myší po displeji ukazovátkem.