Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

30.7.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
iAudio U2, MP3man menší než zapalovač - Lexar Media nabízí 80x WA 4 GB CF karty - Smartphonový detektiv
Korean iAudio U2 - a Lighter-size 1GB MP3 Player tiny small mp3 player Future Tech Gadget Gift geek cool gadget Product Technology Future Cool smallest, Buy Gift Sale Electronics device camera player new gadget future gadget Future Technology News technology ReviewiAudio U2 - MP3man menší než zapalovač

Korejský výrobce MP3 přehrávačů, firma iAudio, představila zatím na místním trhu další model jménem iAudio U2 dodávaný v kapacitách 256 MB, 512 MB a 1 GB paměti (nejdražší 1 GB modifikace stojí 341 USD). Přehrávač měří 74 x 25 x 18 mm a váží 35 g. Displej je grafický a s rozlišením 128 x 64 pixelů. MP3man podporuje hudbu ve formátu MP3, WMA, WAV a ASF, na níž lze aplikovat i některé zvukové filtry a efekty (BBE, Mach3Bass, MP Enhance a 3D Surround). Přístroj má samozřejmě i FM rádio a funkce pro direct encoding. Data jsou přenášena přes rychlý USB 2.0 port a o až 20 h výdrže se stará vestavěný LiPol akumulátor.

Lexar Media nabízí 80x WA 4 GB CF karty
Korean iAudio U2 - a Lighter-size 1GB MP3 Player tiny small mp3 player Future Tech Gadget Gift geek cool gadget Product Technology Future Cool smallest, Buy Gift Sale Electronics device camera player new gadget future gadget Future Technology News technology Review
A další značka se připojuje k nekonečnému zkvalitňování parametrů, tentokrát je to Lexar, který také začal nabízet rychlá CF média podporující díky technologii WA (Write Acceleretion) zapisovací rychlosti až do 12 MB/s (80x). V prodeji bude 512 MB (180 USD), 1 GB (360 USD), 2 GB (725 USD) a 4 GB (1450 USD) verze.

Lexar mimoto představil i řadu dalších WA karet s rychlostí zápisu 6 MB/s (40x), a to v kapacitách 256 MB (80 USD), 512 MB (160 USD) a 1 GB MB (315 USD). Mimochodem, kupovat podobnou kartu do Vašeho PDA je bez vlastnictví patřičně vybaveného fotoaparátu vcelku zbytečné, protože jak známo, na PDA si zatím (?) média podporující technologii Write Acceleration užijeme pouze při základní pracovní rychlosti.




Smartphonový detektiv

V Japonsku kultura opět následuje technologické trendy, což dosvědčuje i poslední místní televizní hit - show nazvaná Keiti Deka, ve které vystupuje mladá studentka řešící zapeklité případy s pomocí svého věrného smartphonu vybaveného samozřejmě digitálním fotoaparátem.


Keitai Deka