Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

5.8.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Palm Tungsten C ve filmu - Sanyo představuje nejmenší FM tuner - Ohebný HiRes displej Hitachi - Mobilní komunikátor T-Mobile Sidekick II ohlášen
Palm Tungsten C ve filmu

Columbia Pictures uvádí film "Little Black Box," romantickou komedii, ve které se objevuje v jedné z hlavních rolí handheld, konkrétně jde o model Palm Tungsten C, do něhož si jeden z hlavních hrdinů zaznamenává vše kolem svých četných přítelkyň.

Je příjemné vědět, že PDA přestávají být doménou několika zapálených technických fandů a stávají se osobním pomocníkem nejširší skupiny lidí.

sanyo_FM.jpg imageSanyo představuje nejmenší FM tuner

Firma Sanyo vyvinula drobný FM tuner v podobě čipu se stranou délky 5 mm, to je přibližně polovina velikosti doposud nejmenšího FM tuneru na trhu. Sanyo svůj výrobek (v září se objeví i v FM/AM verzi) nazývá "Easy Radio IC."

Při velikosti 5 mm není prakticky důvod, aby se na trhu objevovala multimediální mobilní technika nevybavená rádiem, takže kdo bude první u PDA páni producenti?

hitachi_OTFT.gif image
Ohebný HiRes displej Hitachi

Sidekick II PV-100
Společnost Hitachi oznámila, že se jí podařilo vyrobit zatím největší ohebný Organic TFT displej na světě. Displej má celých 80 x 80 pixelů, což sice nejsou zrovna cifry, pod kterými běžný uživatel PDA rozumí "vysoké rozlišení," díky své flexibilitě si ale displeje své uplatnění jistě najdou.

Mobilní komunikátor T-Mobile Sidekick II ohlášen

T-Mobile poodhalil roušku z následníka komunikátoru T-Mobile Sidekick nazvaného T-Mobile Sidekick II PV-100. Tento typ je tenčí než jeho předchůdce, má barevný displej, lepší práci se signálem, vestavěný VGA digitál, delší výdrž a reproduktor pro hlasitý odposlech. Objeví se na podzim za necelých 300 USD.