Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

13.9.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Vibrační GPS opasek - Deaktivace digitálního fotoaparátu smartphonu přes Bluetooth? - MobileTouch: Touchpad pro mobilní telefony? - MP3 přehrávač LG odvážného tvaru - Ricoh Vivitar DVR390H, 20 GB 6-in-1 multimediální handheld

Vibrační GPS opasek

Zařízení ActiveBelt je ve své podstatě pouhým kusem oblečení, pouze trochu upraveným tak, aby díky němu byla směrová navigace snadnější. Pokud jej totiž máte na sobě a GPS přijímač je aktivní, opasek vibruje na těle v místě, kterou cestou se dále vydat.

Singapore Bluetooth cameraphones
Deaktivace digitálního fotoaparátu smartphonu přes Bluetooth?

Dá se říci, že skupinka singapurských studentů pouze přepracovala nápad společnosti Iceberg Systems, s nímž se firma objevila minulý rok. Nynější způsob má umět deaktivovat vestavěný digitál přes Bluetooth. Například pro majitele plováren na první dojem skoro dokonalá věc má ale 2 háčky, jednak musí být na smartphonu nainstalovaný speciální software a i ten zatím funguje pouze na několika modelech Nokie, což znamená dvě věci - běžný uživatel se podobné věci nemusí v žádném případě obávat, zato pro korporátní zákazníky je to jeden z vítaných způsobů, jak zabránit průmyslové špionáži (zatím pouze interní), kterou dnes díky fotomobilům a smartphonům může provádět prakticky každý.

Syntapics MobileTouchMobileTouch: Touchpad pro mobilní telefony?

Člověk se nemá bránit novým věcem a před tím, než je zcela zavrhne, by je měl aspoň zkusit. Jako třeba tento iPODovský touchpad firmy Syntapics pro mobilní telefony. Touchpady jsou již na noteboocích dlouho denních chlebem, jeden se objevil i u prvního PDA, u mobilu to tedy bude zcela jistě také pouze otázka času.

LG Electronics XFree MP3 Players Future Tech Gadget Gift geek cool gadget Product Technology Future Cool smallest, Buy Gift Sale Electronics device camera player new gadget future gadget Future Technology News technology ReviewMP3 přehrávač LG odvážného tvaru

Důkazem toho, že MP3man nemusí mít zákonitě nudný tvar pouzdra na rtěnku dokazuje firma LG se svým přehrávačem LG MF-FE422XL vybaveným 256 - 512 MB paměti, FM tunerem, podporou rozhraní USB 2.0 a přehrávání souborů typu MP3, WMA a ASF. Model má rozměry 22,2 x 68,2 x 30,8 mm a váží 38 g.

Ricoh Vivitar DVR390H, 20 GB 6-in-1 multimediální handheld

Zařadit někam zařízení Ricoh Vivitar DVR390H 6-in-1 nebude snadné, protože dotyčný toho umí opravdu požehnaně - jedná se o MPEG4 digitální videokameru, digitální fotoaparát, PVR (Personal Video Player), MP3 přehrávač, hlasový záznamník a prohlížeč digitálních obrázků v jednom.

Zařízení vybavené 3,6" displejem (95 mm) a 20 GB HDD obsahuje i SD slot, PVR video vstup pro zachytávání z TV či DVD a rotační 3,1 Mpix digitál. Potěšitelné jsou informace o výdrži - handheld zvládne i 15 h přehrávání videa ve VGA rozlišení v kuse.


Vivitar DVR390H