Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

21.9.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Palivový Bluetooth headset - Jednoruká klávesnice Bluetooth FrogPad do týdne - Pocket PC komunikátor Dallab DP900 - Tom Servosapien, robot ovládaný přes Pocket PC
Nokia HS-3W Bluetooth headsetPalivový Bluetooth headset


Je docela nepříjemné mít Bluetooth headset, který vydrží méně než Váš mobil, což byl také jeden z důvodů , proč začala firma Nokia s výrobou a testováním headsetu HS-3W používajícího jako zdroj energie přeměnu methanolu. Průměrných 10 h výdrže jistě uspokojí i ty nejnáročnější uživatele.

Jednoruká klávesnice Bluetooth FrogPad do týdne

Společnost FrogPad slibuje, že nejpozději během týdne začne s distribucí stejnojmenné Bluetooth klávesnice určené na místa, kde prostě nelze použít k zadávání údajů obou rukou. Příchod na trh byl stanoven na 27. září a dle firmy to bude za cenu 175 USD solidní hit.

Dallab DP900 Pocket PC Phone
Pocket PC komunikátor Dallab DP900

O tomto komunikátoru se předem příliš nemluvilo, nyní je ale zde a zákazníkům nabízí OS WM 2003 Phone Edition, triband GSM 900/1800/1900 MHz, GPRS Class 10, CPU Intel PXA255 na 300 MHz, displej rozlišení 240 x 320 zobrazující při úhlopříčce 3" (76 mm) 262 144 barev, 64 MB RAM i 64 MB flash ROM, vestavěný otočný VGA digitál, SDIO slot a 1100 mAh akumulátor (3 h hovoru nebo 100 h standby.). Wi-Fi ani Bluetooth se nekonají.

Handheld hodlá zaujmout potenciální kupce také tím, že umí vyměnit baterii za chodu PDA a není nutné jej vypínat.

Tom Servosapien, robot ovládaný přes Pocket PC

Překvapivě nikoliv z Japonska, ale ze sousedního Německa pochází zpráva o týmu vědců z univerzity ve Freiburgu, jež se rozhodli zabudovat do robota původním jménem Robosapien originálním způsobem kamerku LifeView FlyCam a Pocket PC (Toshiba se nezapře), napsat software a rozhýbat jej.


tom_servosapien.jpg