Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

8.10.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Stránky palmOne česky - Jak to vypadá s budoucností PDA? - Toshiba MTV-S10, multimediální handheld do dlaně - Příruční čtečka Cybook eBook
Stránky palmOne česky

Pokud patříte k příznivcům operačního systému Palm OS a doposud Vám vadilo, že firma palmOne nabízí svoje produkty pouze v jazyce anglickém, můžete nově zavítat i na (již skoro úplně) českou verzi stránek. Web v našem rodném jazyce představí produkty i služby a co je nejlepší, umí vyhledat i distributory.





Jak to vypadá s budoucností PDA?

Zatímco někteří věří, že PDA budou pomalu pohlcena chytrými telefony a komunikátory, dle Michaela Gartenberga z Jupiter Research by se situace mohla vyvíjet jinak.

Tak především, trh i nabídka by se měla vydat 3 hlavními proudy - jednak k PDA nabízejícím základní funkce pro nejméně náročné zákazníky, k PDA se základními funkcemi a podporou multimédií a PDA pro mobilní profesionály vybavená více druhy bezdrátové konektivity. Jupiter Research tvrdí, že toto roztrojení trhu a moudře zvolené ceny s ohledem na smartphony mohou zabránit konvergenci v jedno jediné univerzální komunikační zařízení vybavené vším.

Toshiba MTV-S10, multimediální handheld do dlaně

Jako vítané osvěžení vtrhla Toshiba mezi ostatní multimediální přehrávače povětšinou tabletovského tvaru s touto otevírací novinkou. Toshiba MTV-S10 umí přehrávat satelitní TV vysílání a samozřejmě také pracovat s audiosoubory. Přístroj je vybaven SD slotem (pro 2:20 film stačí 512 MB médium) a podporuje MPEG-4.

Příruční čtečka Cybook eBook

Ač nemá pozlátko Sony Librié, eKniha Bookeen Cybook je prvním produktem tohoto typu, který umí číst všechny obvyklé a běžné formáty - HTML, PDF, PRC a RTF, což na rozdíl od podivného uzavřeného formátu Sony, který knihu časem znečitelní, nelze neocenit. Cybook běží na Windos CE, má barevný 10" LCD displej a na jedno nabití vydrží 3 - 5 h čtení. Přístroj lze rozšířit skrze PCMCIA sloty o čtečku CF karet, Wi-Fi kartu apod. Zádrhel je, že Cybook eBook stojí téměř 750 USD, což je cena, za kterou seženete Tablet PC z druhé ruky, které toho umí výrazně více.