Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

22.10.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
LG představuje největší OLED displej na světě - Displej NECu zobrazující 1,7 miliardy barev - Kapesní GPS Navman iCN 510 - Wi-Fi obraz na zeď
LG představuje největší OLED displej na světě

Philips OLEDAčkoliv má novinka LG jen 20,1" (obrázek vlevo je pouze ilustrativní), ve světě OLED displejů se jedná o skutečného obra, který dosahuje rozlišní 2048 x 1536 bodů. Fráze, že OLED displeje jsou jasnější, s živějším podáním barev a mají menší spotřebu, jistě také není třeba opakovat. Doufejme, že si producenti PDA brzy všimnou, že na pořádný OLED displej se těší i lidé z Evropy, kteří se běžně nedostanou k jedinému OLED handheldu na světě - Sony Clié PEG-VZ90.

Displej NECu zobrazující 1,7 miliardy barev

NECNevyvíjí se samozřejmě pouze technologie OLED, některé firmy nezapomínají ani na staré dobré LCD panely. Tak například NEC uvedl tento displej úhlopříčky 21,3" a QXGA rozlišení (2048 x 1536 pixelů), který nezobrazuje obvyklých 16,7 milionů barev, ale rovnou 1,7 miliardy z celkem 685 miliard odstínů. Panel má viditelný úhel 170° a používá NEC Super Advanced-Super Fine TFT.

Kapesní GPS Navman iCN 510

Navman iCN 510
Další GPS zařízení společnosti Navman obsahuje QVGA displej rozlišení 240 x 320 úhlopříčky 89 mm, obal z hořčíkových slitin, LiIon akumulátor, 32 MB NVRAM a SD/MMC slot. Zařízení používá software Navman SmartST a stojí 450 USD, což jednoho přivádí k myšlence, proč kupovat jednoúčelové zařízení, když se dá za stejnou cenu sehant Pocket PC s integrovanou GPS anténou, které toho zastane výrazně více.

Wi-Fi obraz na zeď

photovu_wifi.jpg imageVypadá to, že i tento neobvyklý kus bezdrátového hardware si nachází svoje zákazníky, jinak by jej zahraniční společnosti zřejmě neprodukovaly. 19" typ vpravo má rozlišení 1280 x 960 pixelů a na jeho 40 GB HDD můžete vzduchem pohodlně nahrávat obrazy, jež vyhovují Vašemu momentálnímu duševnímu rozpoložení. Za 1 600 USD uživatel získá i možnost správy z webu a on-the-fly konverze.