Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

5.11.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Simulátor Palm OS Cobalt 6.1 ke stažení - Samsung a jeho nový 4" displej - Miniprojektory na vzestupu
Simulátor Palm OS Cobalt 6.1 ke stažení

Společnost Palm Source vydala simulátor poslední verze operačního systému Palm OS Cobalt, tentokrát již pod pořadovým číslem 6.1. Simulátor je určen především vývojářům, kteří si díky němu mohou otestovat, zda jejich software bude fungovat i s handheldy vybavenými poslední verzí OS bez nutnosti kupovat si drahý hardware. Více informací a samotný program viz web Palm Source.





Samsung a jeho nový 4" displej

Korejský Samsung Electronics se pochlubil s 4" displejem určeným, soudě dle poměru stran 16 : 9, zejména pro mobilní multimediální přehrávače. Displej podporuje jak normu NTSC, tak i PAL, což znamená, že jím vybavená zařízení se mohou prodávat i v západnějších krajinách. Miniaturní LCD panel zobrazí 16 milionů barev a díky úpravě povrchu s pomocí technologie Transmissive Micro Reflective (TMR) by měl mít dobře zvládnuté odlesky jiných světelných zdrojů včetně slunce.





Miniprojektory na vzestupu

Na trhu se díky konkurenci začínají objevovat již i miniprojektory, některé využívající LED, jiné laseru a předpokládá se, že brzy bude nabídka zařízení, které promítne výstup z digitálního fotoaparátu, PDA nebo multimediálního přehrávače na libovolnou hladkou plochu, výrazně lepší a ceny zajímavější. Jak asi už správně předpokládáte, problémem podobných přístrojů je zatím nevalná výdrž baterií.


miniprojector