Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

16.12.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Mobilní pevné disky odolné proti nárazu - Rozebraná konzole Sony PSP - Multimediální přehrávač DMC 8270 s 20 GB místa
corniceMobilní pevné disky odolné proti nárazu

Jedním z důvodů, proč zatím nejsou pevné disky až tak často nasazovány jako interní paměťové médium, je fakt, že nejsou příliš odolné proti nárazu a jak každý z nás již jistě nejednou zažil, mobily si pádů ze stolu, kapsy apod. užijí opravdu bohatě. Přesně tento fakt měla na paměti společnost Cornice, když vymýšlela technologii CrashGuard, která v případě, že je disk neaktivní, uzamkne hlavičky disku a zvýší tak jejich odolnost. Mimochodem, dokonce i když bude mít disk vybavený CrashGuard "nezaparkované" čtecí hlavičky, přežije naprosto bez úhony pád z 1,5 m.

Sony PSP Images at Lik-Sang.comFirma Cornice, již produkující 1" HDD pro řadu multimediálních přehrávačů (namátkou pro Creative či Sony), plánuje během ledna 2005 vydat 3 GB verzi disku.

Rozebraná konzole Sony PSP

Spolu s příchodem Sony PSP na trh se nám začínají množit i recenze, dojmy a první zkušenosti z kontaktu s tímto zařízením. Jako obvykle jeden z uživatelů opět neodolal a rozebral svoji herní konzoli doslova do posledního šroubečku.

Multimediální přehrávač DMC 8270 s 20 GB místa

Poslední produkt firmy Digital Mind C. sice není zrovna krasavec, ba přímo by se dal označit za velmi nevkusný, jak známo ale, vzhled není všchno a jistě se najde někdo, koho přehrávač zaujme právě svými parametry: Podporuje formáty MP3, WMA i OGG, má vestavěný FM tuner, přímý záznam MP3 z externího zdroje a výdrž 15 h, to vše za 250 USD.