Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

17.12.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Svépomocný Wi-Fi driver pro Treo 650 - Ohebné solární články jako součást šatů - iRiver uvádí přehrávač/prohlížeč iRiver H10 s 5 GB diskem
Treo 650 smallSvépomocný Wi-Fi driver pro Treo 650

Řadu fanoušků platformy Palm OS a komunikačního standardu 802.11b hned po zakoupení Trea 650 příliš nepotěšilo zjištění, že SDIO Wi-Fi karta palmOne pracuje pouze s palmOne Tungstenem T5, T3 a Zire 72. Podpora sice byla do budoucna přislíbena, ale všichni víme, jak umí být Palm OS komunita netrpělivá... Každopádně jistá osoba skrytá za pseudonymem "Shadowmite" již zjistila postup, jak existující drivery upravit tak, aby s Treem 650 pracovaly a tuto úpravu vystavila ke stažení.

Flexible Solar PanelsOhebné solární články jako součást šatů

Výsledkem vědeckého projektu H-Alpha Solar několika států Evropské unie jsou solární články, které jsou dostatečně tenké a flexibilní, takže mohou být relativně jednoduše "zašity" do nejrůznějších látek. Ačkoliv by se našly lepší přeměňovače energie (ploché panely mají samozřejmě výhodu), i tak má být podobně vybavený oblek schopen za chůze dobíjet třeba mobil.

iRiver uvádí přehrávač - prohlížeč iRiver H10 s 5 GB diskem

Společnost iRiver konečně poodhalila závoj tajemství ze své další novinky - kapesního multimediálního přehrávače, který obsahuje 5 GB HDD, FM tuner i mikrofon, umí zobrazit nafocené obrázky na 1,5" barevném displeji a taktéž s ním lze číst texty. Mimochodem, zařízení v ceně asi 350 USD vydrží dosti nevalných 12 h provozu.