Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze Světa PDA

21.12.2004, Pavel Bureš, článek
Krátce nejen ze Světa PDA
Sprint spouští streamování hudby pro mobilní zařízení. Spb Software vydal příručku pro začínající uživatele Pocket PC. Betaplayer 0.095 je již ke stažení. Recenze miniaturního smartphonu Orange SPV C500.
Americký operátor Sprint včera spustil službu Music Choice dovolující streamovat audio nahrávky přímo do mobilního telefonu. Databáze songů se postupně zaplňuje, ale již nyní obsahuje část hitů z let 80. a 90. Na své si přijdou příznivci R&B, hip hopu, country i rocku. Mimo hudebních skladeb a videoklipů si můžete stáhnout rozhovory s oblíbenými hvězdami a dokumenty pojednávající o tvorbě daného autora. Služba není určena jako náhrada kapesního přehrávače, má jen zabavit člověk na několik minut, když jde např. po ulici nebo čeká na zastávce. "Hudba přenášená mobilní sítí je důležitá část z celkové hudební produkce a jak jsme si ověřili v našem spotřebitelském průzkumu, jedná se o nejpopulárnější typ multimediálního obsahu," řekl Clint Wheelock, ředitel výzkumu bezdrátových technologií s odkazem na nedávno provedený průzkum Consumer Demand for Mobile Music Services. "Spuštění služby Music Choice je významný milník v historii operátora, který úspěšně rozvíjí mobilní bezdrátové služby." David Del Beccaro, prezident a CEO Music Choice vidí ve spolupráci obou firem šanci na oslovení velkého množství lidí a zvláště těch, kteří byli dosud k mobilní zábavě nedůvěřiví. První vizi o streamování multimediálního obsahu měl Sprint již začátkem roku, kdy oznámil, že bude schopen dodávat video v kvalitě až 15 FPS od známých televizí a tvůrců, mj. NBC, CNN a Adult Swim. V současné době můžete data streamovat jen na telefonu Sanyo MM 7400, ale Sprint slibuje, že se v dohledné době objeví další použitelná zařízení, mj. i smartphony. Cena za měsíční balíček je docela příjemná, nejlevnější varianta vyjde na 3,95 USD. Další informace se dozvíte z webu Music Choice.





Příručka s více než 200 tipy a triky je určena převážně začínajícím uživatelům, takže pokud jste v oblasti PPC zběhlejší, pravděpodobně v ní nenajdete mnoho nového. Tým 10 zkušených autorů (mj. Don Sorcinelli nebo Derek Snyder) se v publikaci věnoval způsobům zadávání textu, přehrávání hudby i nastavení Today obrazovky.

Na webu autora se o víkendu objevila nová verze populárního multimediálního přehrávače pro Pocket PC. Mimo opravy chyb byla přidána podpora AAC hudby a streamování z HTTP serverů. Více na stránkách produktu.





Na BargainPDA již testovali smartphone Audiovox SMT5600, u nás je znám jako Orange SPV C500. Papírově je Audiovox jedním z nejlepsích chytrých telefonů dneška, stejného závěru se dobral i zámořský kolega. Připomeňme jen, že Orange SPV C500 váží pouhých 100 gramů, je vybaven slotem na miniSD karty, Bluetooth a 64 MB RAM. V České republice se zatím s prodejem nepočítá, můžete si ho ale koupit na Slovensku. Další možnosti je nákup na Amazonu za 225 USD.